Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Ennél gyorsabban elkészülő, laktató, köretnek és önmagában is kiváló étel nem létezik. Az világos, hogy az alapanyag a krumpli. Ámde könnyedén variálható más zöldségekkel is. Én így készítem.
A burgonya, amit most veszel a piacon, már nem annyira vizes, szóval bevállalható egy jó tócsni elkészítése. Én cukkinival is nagyon szeretem. Sőt keverem a burgonyás és cukkinis masszát. Abból is szenzációs lapcsánka sül ki. Nem beszélve a céklás-burgonyás változatról.
Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.
Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és
pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt.
|
|
Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.
A karamellkrém a krémfélék fordított alfajába tartozik – hivatalos nevén crème renversée -, ami mindösszesen csak annyit jelent, hogy miután vízfürdőben elkészítjük (akárcsak a crème brûlée-t), kihűtve egy tányérra kiborítjuk.A karamellkrémnél az aljára kerül a karamellizált cukor, a brulée-nél a tetejére.
Hozzávalók 2 személyre:
Leírás
Aki húsmentesen étkezik, feltétlenül próbálja ki, mert remek receptről van szó, de alapvetően bárkinek ajánlom!
Ne csak fagyasztott szörpből lehessen a fagyi – az ételérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a jeges krémekről.
A tikkasztó hőségben remek dolog megenni egy finom fagyit, érezni, ahogy a jeges krém lehűt bennünket, élvezni a jó ízeket, krémességet, lágyságot. Nem panaszkodhatunk, óriási a választék az ízekben, látványban. Ha boltban vásároljuk a fagyit, akkor a dobozon, csomagoláson feltüntetik a termék összetételét, ám ha cukrászdába térünk be vagy utcai árustól vásárolunk, akkor általában nem kapunk pontos információt az összetevőkről.
Hozzávalók 6 személyre:
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk át, majd 125 g vajjal, 1 tojással, tejföllel és 1/2
teáskanál sóval gyúrjuk sima tésztává. Tegyük kb. 30 percre a
hűtőszekrénybe. Vajjal kenjünk ki hat db kosárka-sütőformát és béleljük
ki a tésztával.
Hozzávalók (10 szelethez):
A boltból:
100 g vaj + a formához
3 db biocitrom + a díszítéshez
3 db tojás
2 tk sütőpor
300 ml tej
1 tasak főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
250 g mascarpone
A kamrából:
100 g kristálycukor
só
140 g liszt
1. Habosítsuk fel a puha vajat a cukorral, 1 csipet sóval és 2 db citrom lereszelt héjával. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Oké, én is látom a hőmérőt, de esküszöm, nem ment el az eszem. Ez annyira finom, és annyira nyári étel, hogy meg lehet kockáztatni a sütést miatta. Legyen azért kéznél sok jeges víz, esetleg egy jó hosszúlépés!
Szerintem érdemes este sütni, és reggelre nagyon klasszul visszahűl a konyha elviselhető – vagy közel elviselhető hőmérsékletre. Különben is, hétvégére 37 fokot ígérnek, és akkor is enni kell majd valamit, nem igaz?
Annyira rá vagyok kattanva a tartokra, hogy múlthéten még egy tart kurzusra is elmentem, ahol végre megtanultam igazai, hajszálvékony roppanós kis tartokat sütni (ez a recept nem onnan van).
Az egyik legegyszerűbb, és egészséges étel, ami akár egy hétvégi ebéd főfogása is lehet. Könnyen variálható, idényzöldségekkel ízlés szerint kiegészíthető. Ráadásul a mosogatás egy részét is megspórolhatod. Jól hangzik, nem igaz? Ha kedvet kaptál olvass tovább az alaprecepthez!
Csirkemell
Egy sütőn és az alapanyagokon kívül már csak egy mélyebb tepsire és sütőzacskóra lesz szükséged!
Hozzávalók 2 személyre:
Fűszerek:
Elkészítés:
A répát karikákra, a krumplit, hagymát és gombát negyedekre, a brokkolit pedig rózsákra szedve tedd bele a zacskóba!
hozzávalók / 2 adag
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu