Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

 

network.hu

Ennél gyorsabban elkészülő, laktató, köretnek és önmagában is kiváló étel nem létezik. Az világos, hogy az alapanyag a krumpli. Ámde könnyedén variálható más zöldségekkel is. Én így készítem.

 

 

A burgonya, amit most veszel a piacon, már nem annyira vizes, szóval  bevállalható egy jó tócsni elkészítése. Én cukkinival is nagyon szeretem. Sőt keverem a burgonyás és cukkinis masszát. Abból is szenzációs lapcsánka sül ki. Nem beszélve a céklás-burgonyás változatról.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • 700 ml tej
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 ek vaj
  • 115 g kerek szemű rizottó rizs
  • 1 db narancs lereszelt héja és kifacsart leve
  • 230 ml kókusztej
  • 200 g friss eper
  • 2 ek friss bazsalikom
Elkészítés:

Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.

Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt.

Tovább 

 

network.hu

Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.

 

 

A karamellkrém a krémfélék fordított alfajába tartozik – hivatalos nevén crème renversée -, ami mindösszesen csak annyit jelent, hogy miután vízfürdőben elkészítjük (akárcsak a crème brûlée-t), kihűtve egy tányérra kiborítjuk.A karamellkrémnél az aljára kerül a karamellizált cukor, a brulée-nél a tetejére.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók 2 személyre:

 

 

A padlizsán sütéséhez
  • 250 g padlizsán (nyers)
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 3 csipet
A curry-hez
  • 1 szál hagyma - újhagyma
  • 1 fej hagyma - vörös
  • 2 csipet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 mokkáskanál kardamom (őrölt)
  • 1 mokkáskanál curry (őrölt)
  • 2 csipet bors - fekete (őrölt)
  • 1 mokkáskanál chili pehely
  • 250 g paradicsom (nagyobb)
  • 2 dl kókusztej

 

    Teljes elkészülési idő
    15 perc sütés, 35 perc elkészítés
    50 perc

    Leírás

    Aki húsmentesen étkezik, feltétlenül próbálja ki, mert remek receptről van szó, de alapvetően bárkinek ajánlom!

    Tovább 

     

    network.hu

    Ne csak fagyasztott szörpből lehessen a fagyi – az ételérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a jeges krémekről.

     

     

    A tikkasztó hőségben remek dolog megenni egy finom fagyit, érezni, ahogy a jeges krém lehűt bennünket, élvezni a jó ízeket, krémességet, lágyságot. Nem panaszkodhatunk, óriási a választék az ízekben, látványban. Ha boltban vásároljuk a fagyit, akkor a dobozon, csomagoláson feltüntetik a termék összetételét, ám ha cukrászdába térünk be vagy utcai árustól vásárolunk, akkor általában nem kapunk pontos információt az összetevőkről.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók 6 személyre:

     

    • 250 g rétesliszt
    • 130 g vaj
    • 4 db tojás
    • 20 g tejföl
    • só, bors
    • 1 db piros, zöld és sárga színű paprika
    • 200 g főtt, füstölt, kicsontozott hús
    • 6 evőkanál tejszín
    • szerecsendió
    • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

     

      Elkészítés:



      A lisztet szitáljuk át, majd 125 g vajjal, 1 tojással, tejföllel és 1/2 teáskanál sóval gyúrjuk sima tésztává. Tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe. Vajjal kenjünk ki hat db kosárka-sütőformát és béleljük ki a tésztával.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók (10 szelethez):
      A boltból:
      100 g vaj + a formához
      3 db biocitrom + a díszítéshez
      3 db tojás
      2 tk sütőpor
      300 ml tej
      1 tasak főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
      250 g mascarpone

       

      A kamrából:
      100 g kristálycukor

      140 g liszt

       

      1. Habosítsuk fel a puha vajat a cukorral, 1 csipet sóval és 2 db citrom lereszelt héjával. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze.

      Tovább 

      network.hu

      Oké, én is látom a hőmérőt, de esküszöm, nem ment el az eszem. Ez annyira finom, és annyira nyári étel, hogy meg lehet kockáztatni a sütést miatta. Legyen azért kéznél sok jeges víz, esetleg egy jó hosszúlépés!

      Szerintem érdemes este sütni, és reggelre nagyon klasszul visszahűl a konyha elviselhető – vagy közel elviselhető hőmérsékletre. Különben is, hétvégére 37 fokot ígérnek, és akkor is enni kell majd valamit, nem igaz? 
      Annyira rá vagyok kattanva a tartokra, hogy múlthéten még egy tart kurzusra is elmentem, ahol végre megtanultam igazai, hajszálvékony roppanós kis tartokat sütni (ez a recept nem onnan van).

      Tovább 

      network.hu

       Az egyik legegyszerűbb, és egészséges étel, ami akár egy hétvégi ebéd főfogása is lehet. Könnyen variálható, idényzöldségekkel ízlés szerint kiegészíthető. Ráadásul a mosogatás egy részét is megspórolhatod. Jól hangzik, nem igaz? Ha kedvet kaptál olvass tovább az alaprecepthez!

       

       

      Csirkemell

      Egy sütőn és az alapanyagokon kívül már csak egy mélyebb tepsire és sütőzacskóra lesz szükséged!

      Hozzávalók 2 személyre:

      • fejenként egy csirkemell
      • 2 darab sárgarépa
      • 1 kis fej vöröshagyma
      • 2 szem krumpli (ha számodra nem fér bele, kihagyhatod)
      • 6 darab csiperkegomba (mehet mellé laska gomba is, ha szereted)
      • 1 kisebb brokkoli
      • E-Z Coat olajspray

      Fűszerek:

      • 1 szál rozmaring (vagy kevés szárított/őrölt)
      • majoránna, oregáno ízlés szerint
      • só, vagy egy kevés szója szósz
      • bors
      Csirkemell sütőzacskóban

      Elkészítés:

      A répát karikákra, a krumplit, hagymát és gombát negyedekre, a brokkolit pedig rózsákra szedve tedd bele a zacskóba!

      Tovább 

       

      network.hu

       

      hozzávalók / 2 adag

       

       

       

      elkészítés
      1. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és besózzuk.
      2. Kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 10 percig 200 fokos sütőben elősütjük.
      3. Közben a ragut és a kuszkuszt összekeverjük, a sajtot lereszeljük.
      4. A sütőből kivett cukkinikat megtöltjük a kuszkusszal.

      Tovább 

       Frissebb bejegyzések

      Régebbi bejegyzések 

      Ez történt a közösségben:

      Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

      Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

      Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

      Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu