Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka

Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.

 

network.hu

Sok fajtája létezik, közös vonásuk azonban az, hogy jótékony hatással vannak az egészségünkre. A legtöbbjük ugyanabból a növényből készül, a köztük lévő különbséget a szedést követő feldolgozási eljárás okozza. A hajtásokat először hervasztják, majd sodorják, ezután különböző módon és ideig fermentálják, azaz erjesztik a leveleket, végül kiszárítják a teát.

 

 

Fekete tea
Kétségkívül ez a legelterjedtebb és a legnépszerűbb típus.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók (2 személyre):
  • 25 dkg eper
  • 4 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg mascarpone
  • 1,5 dl felvert tejszín
  • 20 db babapiskóta
  • 1 dl hideg kávé
  • 2 kávéskanál kakaó a díszítéshez
Elkészítés:

Tisztítsd meg az epret, és vágd fel karikákra. Az eper 1/3 részét egy evőkanál cukorral pépesítsd turmixgépben. A híg hozzávalókat keverd össze alaposan egy nagy tálban. Tedd bele a babapiskótákat és a maradék epret. Tálalás előtt a tetejét szórd meg kakaóporral.

Tovább 

network.hu

 A jó dolgokra várni kell, és ilyen a friss magyar termelői eper is.

 

Nem kell más hozzá csak egy napsütéses szombat reggel, 3-4 banán, 2 nagy marék friss, mosott eper, és kevés víz. 2 perc turmixolás, és ennyi a mennyország!
Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

Forrás: http://gretakonyhaja.reblog.hu

 

network.hu

 

 Egy zseni módszer, amellyel könnyedén készíthetsz fagyit házilag, és kedvedre variálhatod még az ízesítéseket is!

 

 

A klasszikus főzött fagyi csak géppel kifagyasztva az igazi. De létezik egy módszer, amellyel hasonlóan habos, könnyű és legalább olyan finom nyalánkságot készíthetünk, és nem kell hozzá semmilyen drága kütyüt beszereznünk.

 

A recept a következő: végy 475 ml hideg habtejszínt, és verd kemény habbá. Adj hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és forgasd bele.

Tovább 

 

network.hu

Most megtudhatod, hogy milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztanod, ha egy jót akarsz aludni!

 

 

Valószínűleg tudjuk, hogy a nehéz menük és némely ételek esetenként álmatlan éjszakákat okozhatnak nekünk, és mint ilyeneket vélhetőleg megpróbáljuk elkerülni őket – bocsátkozik feltételezésekbe a sleep.org.

 

Jó hír ugyanakkor, hogy bizonyos táplálékok éppen hogy kellemes kis szunyókára hangolhatják a szervezetünket. Különösen a triptofánt (egy, a szerotoninhoz és a melatoninhoz hasonló vegyületekké alakuló aminosav) tartalmazó élelmiszerek, a teljes kiőrlésű szénhidrátok (ezek fokozzák testünk szerotonintermelését), bizonyos ásványok (mint a nyugtató kalcium és magnézium), illetve néhány relaxáló hatású gyógynövény könnyen (kellemesen) alvó üzemmódba kapcsolhat bennünket.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:


A tésztához


  • 180 g búzaliszt (BL55)
  • 2 evőkanál kakaópor - holland
  • 170 g kristálycukor
  • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 60 ml étolaj
  • 120 ml 2,8%-os tej
  • 120 ml cherry coke

Az öntethez

  • 55 g csokoládé - ét (45-59%-os)
  • 60 ml cherry coke

 

    A szószhoz


    • 100 g cseresznye
    • 1 teáskanál étkezési keményítő
    • 60 ml cherry coke

     

      Teljes elkészülési idő
      30 perc elkészítés, 40 perc sütés
      70 perc

      Leírás

      A csoki és a cseresznye önmagában is jó párosítás, de a kólával kiegészítve még finomabb, ráadásul az öntetben és a szószban is helyet kap.

      Tovább 

       

      network.hu

      Mélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.

       

      Hozzávalók (6 darabhoz):

       

      Kiwis margarita

      - 3 hámozott kiwi

      - 2 tk. cukor

      - 2 ek. tequila

       

       

      Körtés margarita

      - 1 hámozott körte (magház nélkül)

      - 2 ek.

      Tovább 

       

      network.hu

      Valaki önszántából nem fogyaszt tojást és tojás tartalmú ételeket, valaki étel allergia miatt, de egy biztos, a finom ízek tojás nélkül is az asztalra varázsolhatóak, például ezzel a pástétom-recepttel.

       

       

      Ideális hidegtál pirítóssal, vagy zöldségekkel, kínálóként is megállja a helyét. Az elkészítése sem bonyolult. Növényi összetevőkből és néhány fűszerrel értük el a tojáshatást.

       

       

      Tipp: Az igazi tojást nem ajánlom, rendkívül allergén, magas az állati koleszterint és telített zsírtartalma, tele van mikroorganizmusokkal.

      Tovább 

        Tejszínes epertorta.

      undefined

      Hozzávalók:
      • 1 kg eper
      • 40 dkg babapiskóta
      • 1,5 l tej
      • 3 csomag tejszínes pudingpor
      • 12 evőkanál cukor
      • A tetejére:
      • 2,5 dl habtejszín
      • A díszítéshez:
      • reszelt étcsoki vagy tortadara
      • eperszemek
      Elkészítés:A 3 csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

      Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát, a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding 1/3 részét, és kirakjuk az eper 1/3-ával.

      Tovább 

       Frissebb bejegyzések

      Régebbi bejegyzések 

      Ez történt a közösségben:

      Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

      Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

      Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

      Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu