Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:

 

  • 1 csomag lasagne tészta (250g)
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 6-7 db közepes méretű gomba
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • kb. 40 dkg túró
  • olaj
  • bors
  • medvehagyma
  • fokhagymagranulátum


    Elkészítés:


    Forró, sós vízben a lasagne lapokat 1-2 perc alatt főzzük félkeményre.

    Közben felaprított gombát és félbevágott olívabogyót olajon párolunk, amíg meg nem puhulnak teljesen. Fűszerezzük sóval, borssal, medvehagymával és fokhagymával.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

     

    • 30 dkg szamóca (földi eper)
    • 5 dl tej
    • 2 tk cukor
    • 5 db szegfűszeg
    • 1 kk vaníliás cukor
    • 1 dl vörösbor
    • 0,5 citrom
    • habtejszím
    • mentalevél

     

      Elkészítés:


      Az epret megmosom. A legszebb egyharmadát félreteszem. A többinél eltávolítom a leveleket, darabolom.

      A darabolt eprek felét beleteszem a tejbe, hozzáadom a cukrot a fűszereket, beleöntöm a bort., Botmixerrel összekeverem.

      A levesbe beleteszem a darabolt eprek másik felét.

      Tovább 

       

      network.hu

      hozzávalók / 8 adag

       

      elkészítés
      1. Egy nagy fazékban tegyük fel főni a lencsét, a hagymát, a zellert, a fokhagymát és a köményt a vízzel vagy a zöldséglevessel.

      Tovább 

      Olyan gyártót vagy társaságot keresek aki tudna nekem segíteni az üzemanyag megtakarító elméletemet megtervezni.És a gyártást megvalósítani .Vagy át adnám az elméletem ellenérték fejébe. A neodímium mágnes nagysága és formája már meg van . Egymáshoz való elhelyezkedése is meg van. A leendő készülékek nem igényelnek karbantartást semmijenformába. Gépjárművünk a be szívott üzemanyag 36 %-át hasznosítja kb a többi elvész. A gyárilag beállított jelenlegi tudomány alapján.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók / 4 adag


      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 kávéskanál római kömény (őrölt)
      • 2 kávéskanál koriandermag (őrölt)
      • 1 kávéskanál chilipehely
      • 1 teáskanál fűszerpaprika
      • 2 ek citromhéj
      • 140 ml olívaolaj
      • 2 db padlizsán
      • 150 g kuszkusz
      • 10 g koriander
      • 10 g menta
      • 50 g zöld olajbogyó
      • 30 g mandulapehely
      • 5 db datolya
      • 2 közepes db újhagyma
      • 1.5 ek citromlé
      • 150 ml görög joghurt (kecsketejes)

       

      Elkészítés

      1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók / 2 adag


      A töltött paprikához
      • 1 db piros kaliforniai paprika
      • 1 db zöld kaliforniai paprika
      • 1 db sárga kaliforniai paprika
      • 0.5 bögre kuszkusz
      • 0.5 dl habtejszín (2 ek, én double creamet használtam)
      • 1 kis db sárgarépa
      • 1 kis db paradicsom
      • 0.5 közepes db lilahagyma
      • 4 db zöld olajbogyó
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint
      • curry por ízlés szerint
      Az öntethez
      • 140 g joghurt
      • 0.5 citromból nyert citromlé
      • 3 teáskanál koriander (én szárítottat használtam)
      • 1 teáskanál gyömbérpor
      • 4 gerezd fokhagyma

       


      Elkészítés

      A töltött paprika
      1. A kuszkuszt felöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd lefedve állni hagyjuk 10-12 percig.

      Tovább 

       

       

      network.hu

      Hozzávalók:

       

      • 1 csokor medvehagyma
      • 1 db vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 db sárgarépa
      • 1 db petrezselyemgyökér
      • 1 db újhagyma zöldjével
      • 0,5 csokor petrezselyem
      • 1 db nagy burgonya
      • 0,5 csokor petrezselyem
      • 2 db chili
      • 1 db füstölt ízű leveskocka
      • olívaolaj
      • 1 ek vaj
      • őrölt fekete bors
      • 1 dl tejföl
      • 2 ek liszt
      • 5 dl víz
      • medvehagymavirág
      • chili

       

        Elkészítés:

        A hagymát és a fokhagymát darabolom, a krumplit kockára vágom, a többi zöldséget felvágom.

        Tovább 

         

        network.hu

         

         Lekvárt főzni nem olyan nagy kunszt, mint amilyennek elsőre gondolnád. Ráadásul mekkora öröm, amikor a család apraja-nagyja a te eperlekvárodat keni a kenyerére vagy tölti a palacsintájába. Ráadásul ez a recept cukor- és tartósítószer-mentes.

         

        Nagyanyáink számára még természetes volt, hogy idénygyümölcsökből lekvárt, befőttet készítettek. Manapság újra reneszánszát éli a befőzés, egyre egészségesebb, cukor- és tartósítószer-mentes változatai készülnek.

        Utolsó hozzászólás

        Kincses Attila üzente 9 éve

        Hú, eperlekvárra itt is találtam pár jó kis receptet. Szerintetek a mentás, vagy a gyömbéres lehet a finomabb? http://glurl.co/befozok

        Tovább 

        network.hu

        Végre elérkezett az az időszak is, mikor kilószámra fogyaszthatjuk a friss, finom epret. Ez a gyümölcs amellett, hogy nagyon ízletes, még roppant egészséges is.

         

        Az epernek számos jótékony egészségügyi hatása van, ezek közül szedtünk most össze ötöt.


        Csökkenti a degeneratív megbetegedések kockázatát: az eperben jelentős mennyiségű folsav található. A nem megfelelő mennyiségű folsav a kor előrehaladtával hozzájárulhat az érelmeszesedés és egyéb érrendszeri megbetegedések kialakulásához, illetve a kognitív folyamatok romlásához.

        Utolsó hozzászólás

        Virág Mártonné Katalin üzente 9 éve

        Én az epret, turmixolom, egy csöpp kis pórcukrot teszek hozzá.Víz hozzá adássa nélkül meg íszom. Remekül érzem magam tőle, s nem kell a sok yízet innom,mert nem vagyok szomjas
        Virág mártonné

        Tovább 

         

        network.hu

        Hozzávalók

        a pörkölthöz

        egy egész tanyasi csirke + szív és máj
        három evőkanál olívaolaj
        egy nagy fej vöröshagyma
        két púpos evőkanál őrölt édes pirospaprika
        egy paprika vagy fél kápia
        1 deci víz
        egy nagy paradicsom
        egy púpos teáskanál adalékmentes ételízesítő
        egy púpos evőkanál só

        az uborkasalátához

        egy kígyóuborka
        egy teáskanál só
        1/2 deci olívaolaj
        két evőkanál almaecet vagy citromlé
        két gerezd fokhagyma
        egy evőkanál méz
        1/2 deci víz
        köretnek kuszkusz (van teljes kiőrlésű biokuszkusz)
        joghurt
        díszítésnek kápiakockák, petrezselyem és frissen őrölt bors

         

         


        Az olajat melegíteni kezdem, közben felaprítom a hagymát, és pár perc alatt puhára dinsztelem.

        Tovább 

         Frissebb bejegyzések

        Régebbi bejegyzések 

        Ez történt a közösségben:

        Szólj hozzá te is!

        Impresszum
        Network.hu Kft.

        E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu