Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:
  • 25 dkg tollhegy tészta
  • 1 evőkanál vaj + a formához
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 25 dkg túró
  • 5 tojás
  • néhány bazsalikomlevél
Elkészítés:

Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát al dente megfőzzük benne. Leszűrjük, és összekeverjük a vajjal.

Közben a babot kisebb darabokra vágjuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

network.hu

 A telet a nyárral összekötő suti. Az utolsó 6 db naranccsal már nem tudtam mit kezdeni, senki se nyúlt hozzájuk... Na a 4-ből narancslé lett, 2 meg ment a torta tetejére. Abszolút light-os süti, kevés kalóriás, egészséges... Narancs, joghurt, méz... Jól passzolnak egymáshoz, finom nyári, könnyű torta.

 

 

 

 

hozzávalók / 6 adag

az alaphoz:

  • 5 cs. apróra tört corn flakes
  • 1/3 csésze olvasztott vaj
  • 3 ek nádcukor

a zselatinhoz:

  • 1 lap vagy 1 kis zacskó porzselatin
  • 1/4 csésze meleg víz

a joghurtkrémhez:

  • 1 és 1/4 csésze görög joghurt
  • 1/2 csésze tej
  • 1/4 csésze méz
  • 1 tk vanília

a tetejére:

  • 2 kis hámozott, nagyon vékonyra szeletelt narancs
  • 1/4 cs felmelegített narancslekvár

 

elkészítés
  1. Az összetört corn flakeset összekeverjük a nádcukorral és az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaforma alját és kissé az oldalát kibéleljük vele (nem baj, ha nem áll össze, úgyse fog).

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:


  • 300 g fagyasztott spenót
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 ml félszíros tejszín
  • 250 g tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 30 g reszelt parmezán
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • só, bors

 

 


    Elkészítés:

    A spenótot hagyjuk kiolvadni. Egy tepsit vajazzuk ki.

    Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát megfelelő méretűre, majd tegyük a tepsibe, a széleit pedig húzzuk fel annak oldalára.

    Mixerrel keverjük össze a túrót és a tejszínt.

    Tovább 

     

    network.hu

     

     A pirítóst pont az ilyen hosszú, fárasztó hétköznapokra találták ki. Egyszerű, gyorsan elkészül, és a jól megválasztott feltétekkel együtt igazán laktató és finom is lehet. Hoztunk is 3 villámgyors receptet.

     

     

    Avokádós pirítós

    Hozzávalók:
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt bors
    • 1 érett avokádó
    • 2 szelet pirítós
    • 1 kk. Worcestershire szósz


    Elkészítés

    1.Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk és húsát villával szétnyomkodjuk (darabosra, vagy krémesre - ízlés szerint).

    Tovább 

     

    network.hu

     

    Hozzávalók / 6 adag


    A krémhez
    • 25 dkg margarin (puha vagy vaj )
    • 20 dkg porcukor
    • 3 db tojás
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl bailey's (vagy bármilyen krémlikőr, tojáslikőr)
    • 8 dl tej
    • 3.5 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 dl habtejszín (szükség esetén)
    • 120 g csokoládé (darált, a tetejére)

     

      A tésztához
      • 25 dkg margarin (puha vagy vaj)
      • 10 dkg porcukor
      • 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
      • 2 teáskanál fahéj
      • 2 db tojássárgája
      • 0.5 csomag sütőpor
      • 0.5 csomag vaníliás cukor
      • 6 dkg dió (darált)
      • 30 ml bailey's (vagy bármilyen krémlikőr, tojáslikőr)
      • 2 ek tejföl
      • 70 dkg finomliszt

       

       

      Elkészítés
      1. A krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is.

      Tovább 

      network.hu

      A fűszerek ízletesebbé teszik az ételeinket, ráadásul fokozzák azok emészthetőségét és eltarthatóságát. Lássuk a legnépszerűbbeket!


      Snidling

      Íze a fokhagymáéra emlékeztet. Sok benne a C-vitamin, főzni nem szabad! Frissen sajtba, túróba, fűszervajba, omlettekbe vagy salátákba ajánlják. Emésztéskönnyítő, vizelethajtó hatású, és elpusztítja a kórokozókat.


      Petrezselyem

      Az A- és C-vitamin természetes forrása, ezért a friss leveleket nem tanácsos belefőzni az ételbe.

      Tovább 

      network.hu

       Aki evett már csokis pavlovát, tudja, hogy ez csak jó lehet. Eper és csokis pavlova egy kis tejszínhabbal megerősítve? Naná, hogy szuper. Bárcsak mindig eperszezon lenne:)

       

       

       

      Hozzávalók:

      A mini adag pavlovához:
      2 tojásfehérje
      8 dkg porcukor
      1 evőkanál kakaópor
      2,5 dkg étcsokoládé
      3 dl habtejszín
      2-3 evőkanál méz
      20 dkg eper

      1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Ha kész, hozzákeverjük a kakaóport és a felaprított étcsokoládét.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:


      • A tésztához:
      • 1 kg finomliszt
      • 5 dkg élesztő
      • 4 db tojássárgája
      • 2 dl tej
      • 1 kis pohár tejföl /20%-os/
      • 1 evőkanál só
      • 2 teáskanál őrölt bors
      • 2 csokor medvehagyma (vagy snidling)
      • csipet cukor
      • 30-35 dkg kacsazsír (vagy libazsír)
      • A kenéshez:
      • 1 db tojás

       

        Elkészítés:

        A medvehagymát apróra vágjuk.

        Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felfuttatott élesztőt, a medvehagymát és a tejfölt.

        Tovább 

         

        network.hu

         

         Hetente egyszer biztosan megkívánsz egy jó főzeléket, de már unod a klasszikus variációkat? Nemrég megkértük Szatmári Feri gasztrobloggert, mutassa be nekünk három kedvenc tavaszi főzelékreceptjét, melyek kicsit eltérnek a nagy klasszikusoktól. Mi imádjuk őket, és reméljük, ti is!

         

         

        Ne félj a különleges ízektől, a szokatlan hozzávalóktól, néha ugyanis nem árt egy kis turpisságot bevetni a konyhában is. Íme, Szatmári Feri három szuper tavaszi receptje.

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók:


        • 4 csirkemellfilé
        • 2 gerezd fokhagyma
        • 1 csokor bazsalikom
        • 4 evőkanál olívaolaj
        • 50 dkg friss metélt tészta
        • 4 szelet sonka
        • 4 szelet sajt
        • 2 evőkanál olaj

         

          Elkészítés:

          A húst megmossuk, mély zsebet vágunk bele. A fokhagymát meghámozzuk. A bazsalikomot leöblítjük, majd a fokhagymával és az olívaolajjal péppé zúzzuk, sóval, borssal ízesítjük.

          A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és még melegen összeforgatjuk a bazsalikomos péppel.

          Tovább 

           Frissebb bejegyzések

          Régebbi bejegyzések 

          Ez történt a közösségben:

          Szólj hozzá te is!

          Impresszum
          Network.hu Kft.

          E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu