Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

 Ha húsvét, akkor a kalács. Kihagyhatatlan kellék a húsvétvasárnapi reggelihez egy gyönyörű, frissen sült foszlós kalács az asztalon. Vagy csokis kalács. Esetleg citromos-kakaós. De lehet akár pisztáciás is

 

 

 

A kalácsvariációk száma szinte végtelen, most 10 szuper receptet mutatunk a legkülönbözőbb kalácsokra. Még egy sós is került plusz egynek a válogatásba. Első és legfontosabb, hogy az alapreceptet, a legegyszerűbb foszlós, fonott kalácsot tanuljuk meg, onnantól kezdve már nagy baj nem lehet.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb vagy 3 db kisebb petrezselyemgyökér (kb. 40 dkg)
  • 2 db közepes, szétfövő burgonya (kb. 25 dkg)
  • 1 db kisebb főzőhagyma
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 dl főzőtejszín (10 %-os zsírtartalommal)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 szerecsendió frissen reszelve
  • 2-3 evőkanál tökmagolaj
  • fehérbors
  • kevés frissen facsart citrom

 

 

    Elkészítés:

    A petrezselyemgyökeret és a burgonyát tisztítás után nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom.

    Tovább 

     

     

    network.hu

     

    Hozzávalók / 6 adag

     

     

    • 45 dkg étcsokoládé
    • 15 dkg vaj
    • 1.75 dl habtejszín
    • 4 dkg méz
    • 15 dkg keksz (egyesével 4 darabra tördelve)

     

     

     

     

    Elkészítés
    1. 30 dkg étcsokoládét, a vajat, 0,25 dl tejszínt, és a mézet összeolvasztjuk.
    2. A kekszeket egyesével négy darabra törjük, és a masszához keverjük. Egy folpackkal bélelt tortaformába öntjük az egészet.
    3. 15 dkg étcsokoládét és 1,5 dl tejszínt összeolvasztunk, és a masszára simítjuk.

    Tovább 

    network.hu

    A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták.

     


    A budapesti ZONA étterem "ételeit a maximális tisztaságra törekvő ízlés és a műremekekre jellemző harmónia jellemzi" – méltatta a zsűri a győztes éttermet.


    A Dining Guide Év Étterme Díj idén már 11. alkalommal talált gazdára. A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt.

    Tovább 

    network.hu

    Mindenkivel előfordult már, hogy bajlódott a keménytojás pucolásával, lejött a fehérje egy része is a héjjal együtt. Nem csak csúnya ilyenkor a tojás, de macerás is a művelet. Itt a megoldás!


    Vannak mendemondák és praktikák, de nekünk eddig ez vált be biztosan, és húsvét közeledtével aktuális is. Igazi nagymama-praktika, nem is kell hozzá más, csak egy csipet... szódabikarbóna.


    Egy lábasba tesszük a tojásokat, felengedjük hideg vízzel, a tűzhelyre rakjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és forrástól számítva 9-10 percet főzzünk.

    Utolsó hozzászólás

    Kabainé Ági üzente 10 éve

    Ez tényleg jó ötlet,már én is így hámozom.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 dkg élesztő
    • 25 dkg főtt burgonya
    • 4 dl víz
    • Valamint:
    • 60 dkg főtt  sonka
    • köménymag

     

       

       

       

       

      Elkészítés:

      A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel, és enyhén megsózzuk. Cipót formálunk belőle, és körülbelül 20 percig állni
      hagyjuk.

      A tésztát kinyújtjuk, belecsomagoljuk a sonkát. A tetejét megkenjük langyos vízzel, valamint ízlés szerint egy kis sóval, köménnyel megszórjuk.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

      • 5 db tojás
      • 10 dkg méz
      • 6 dkg porcukor
      • 1,5 dl étolaj
      • 14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
      • fél csomag sütőpor
      • 5 dkg kakaópor
      • 10 dkg baracklekvár
      • 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
      • 3 evőkanál víz
      • 5 dkg vaj
      • étolaj
      • liszt a forma kikenéséhez

      Elkészítés:

      A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Egy őzgerincformát kikenünk olajjal és beszórjuk liszttel.

      A tojások sárgáját habosra keverjük a
      mézzel, majd állandó keverés mellett lassanként hozzáöntjük az étolajat. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.

      Tovább 

      network.huHozzávalók:

      • 60 dkg darált báránycomb
      • 20 dkg vegyes erdei gomba (fagyasztott is lehet)
      • 2-3 ág rozmaring
      • 1 szál sárgarépa
      • 1 fej vöröshagyma
      • 1 db csillagánizs
      • 4 dl húsleves
      • 70 dkg burgonya
      • tejszín
      • 2 evőkanál vaj
      • reszelt sajt
      • olívaolaj
      • bors

       

        Elkészítés:

        A finomra vágott hagymát és sárgarépát pároljuk meg kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a gombát, pirítsuk tovább. Tegyük bele a darált bárányhúst, majd pirítsuk meg ezt is.

        Tovább 

         

        network.hu

         

         Lerántjuk a leplet egy életbevágóan fontos kérdésről: melyik állatövi jegyhez milyen desszert illik? Nem kell teljesen komolyan venni, ám mindenesetre érdekes, milyen javaslatokat kapunk a különböző horoszkópokhoz. Az az egy biztos, hogy a Kos desszertje rám teljesen igaz, de ha végignézem a többiekét, akkor szívem szerint mindet elfogadnám.

         

         

         

        Kos - Banánhajó

        III. 21. - IV. 20.: Számodra a legspirituálisabb desszert a banánhajó, amit elkészíthetsz akár egészségesen is, és senkivel sem kell osztozni rajta.

        Tovább 

        network.hu

        Tavasszal a medvehagyma markáns illatú növénye látványnak sem utolsó! Gyógyhatása széles körben ismert, felhasználásának pedig csak a fantázia szabhat határt! Mielőtt a hétvégére medvehagyma gyűjtő kirándulást terveznél az erdőbe, nem árt, ha tisztában vagy néhány útravaló információval!

        Tudtad, hogy ha nincs éppen medvehagyma szezon, akkor a szervezeted kén igényét az MSM kiegészítővel tudod fedezni, amely szintén a hagyma kivonatát tartalmazza!?

        Tovább 

         Frissebb bejegyzések

        Régebbi bejegyzések 

        Ez történt a közösségben:

        Szólj hozzá te is!

        Impresszum
        Network.hu Kft.

        E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu