Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Ha húsvét, akkor a kalács. Kihagyhatatlan kellék a húsvétvasárnapi reggelihez egy gyönyörű, frissen sült foszlós kalács az asztalon. Vagy csokis kalács. Esetleg citromos-kakaós. De lehet akár pisztáciás is
A kalácsvariációk száma szinte végtelen, most 10 szuper receptet mutatunk a legkülönbözőbb kalácsokra. Még egy sós is került plusz egynek a válogatásba. Első és legfontosabb, hogy az alapreceptet, a legegyszerűbb foszlós, fonott kalácsot tanuljuk meg, onnantól kezdve már nagy baj nem lehet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A petrezselyemgyökeret és a burgonyát tisztítás után nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom.
|
|
10 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 6 adag
A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták.
A budapesti ZONA étterem "ételeit a maximális tisztaságra törekvő ízlés és a műremekekre jellemző harmónia jellemzi" – méltatta a zsűri a győztes éttermet.
A Dining Guide Év Étterme Díj idén már 11. alkalommal talált gazdára. A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt.
10 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
Mindenkivel előfordult már, hogy bajlódott a keménytojás pucolásával, lejött a fehérje egy része is a héjjal együtt. Nem csak csúnya ilyenkor a tojás, de macerás is a művelet. Itt a megoldás!
Vannak mendemondák és praktikák, de nekünk eddig ez vált be biztosan, és húsvét közeledtével aktuális is. Igazi nagymama-praktika, nem is kell hozzá más, csak egy csipet... szódabikarbóna.
Egy lábasba tesszük a tojásokat, felengedjük hideg vízzel, a tűzhelyre rakjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és forrástól számítva 9-10 percet főzzünk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk a
felfuttatott élesztővel, és enyhén megsózzuk. Cipót formálunk belőle, és
körülbelül 20 percig állni
hagyjuk.
A tésztát kinyújtjuk, belecsomagoljuk a sonkát. A tetejét megkenjük
langyos vízzel, valamint ízlés szerint egy kis sóval, köménnyel
megszórjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Egy őzgerincformát kikenünk olajjal és beszórjuk liszttel.
A tojások sárgáját habosra keverjük a
mézzel, majd állandó keverés mellett lassanként hozzáöntjük az étolajat.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát és sárgarépát pároljuk meg kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a gombát, pirítsuk tovább. Tegyük bele a darált bárányhúst, majd pirítsuk meg ezt is.
Lerántjuk a leplet egy életbevágóan fontos kérdésről: melyik állatövi jegyhez milyen desszert illik? Nem kell teljesen komolyan venni, ám mindenesetre érdekes, milyen javaslatokat kapunk a különböző horoszkópokhoz. Az az egy biztos, hogy a Kos desszertje rám teljesen igaz, de ha végignézem a többiekét, akkor szívem szerint mindet elfogadnám.
III. 21. - IV. 20.: Számodra a legspirituálisabb desszert a banánhajó, amit elkészíthetsz akár egészségesen is, és senkivel sem kell osztozni rajta.
Tavasszal a medvehagyma markáns illatú növénye látványnak sem utolsó! Gyógyhatása széles körben ismert, felhasználásának pedig csak a fantázia szabhat határt! Mielőtt a hétvégére medvehagyma gyűjtő kirándulást terveznél az erdőbe, nem árt, ha tisztában vagy néhány útravaló információval!
Tudtad, hogy ha nincs éppen medvehagyma szezon, akkor a szervezeted kén igényét az MSM kiegészítővel tudod fedezni, amely szintén a hagyma kivonatát tartalmazza!?
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás