Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:

  • 6 személynek:
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma - darálva vagy apróra vágva
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 3-6 tojás keményre főzve, megtisztítva
  • 50 dkg leveles tészta

 

 

    Elkészítés:

    A húst összekeverjük a fűszerekkel és a hagymával.

    A leveles tésztát kinyújtjuk, és 2 részre osztjuk. Az egyik részén elosztjuk a pástétomot, és betesszük 20 percre 180 fokra sülni. Ezután kivesszük, elosztjuk a hús tetején a tojásokat, az egészre ráborítjuk a tészta másik felét, és további 20 percig sütjük.

    Tovább 

     

    network.hu

     

    Hozzávalók / 8 adag

     

     

     

    Elkészítés
    1. A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük.
    2. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle.

    Tovább 

     

    network.hu

    Hozzávalók:
    25 dkg apró tészta (lehet szarvacska, masni, penne, amihez csak kedvünk van)
    1 kisebb kígyóuborka (kb. 25 dkg)
    1 kisebb kaliforniai paprika (kb. 20 dkg)
    5-6 szál szárzeller
    2 dl zöldségleves a blansírozáshoz


    Az öntethez:
    3-4 dl sűrű görög joghurt
    1 mokkáskanál dijoni mustár
    1 evőkanál majonéz
    1 kis csokor zellerlevél a szárzellerről
    1 kis csokor petrezselyemzöld
    néhány csepp citromlé
    tengeri só ízlés szerint

     

    Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmostam.

    Tovább 

    network.hu

     

    Nálunk idén ez lesz az ünnepi desszert, a tésztája nem túl különleges de a mákos krém igazán finommá teszi ezt a süteményt!

     

     

    Hozzávalók:
    20 dkg rizsliszt,
    4 ek. olaj,
    4 ek. utifűgmaghéj,
    1 dl víz,
    15 dkg cukor

     

     

    Töltelék:
    2 dl rizstej,
    15 dkg darált mák,
    1 cs. vaníliás pudingpor,
    ízlés szerint cukor,
    reszelt citromhéj

    Az utifűmaghéjat a vízzel kikeverem és félreteszem. A lisztet a cukorral összekeverem, majd hozzáadom az utifűgmahéjas pépet és az olajat.

    Utolsó hozzászólás

    TIMKÓ MIKLÓS üzente 10 éve

    Én imádom a mákossat

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:
    30 dkg csicsóka
    30 dkg burgonya
    1 kisebb fej hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    3 dl húsleves
    3 db babérlevél
    2 dl tejföl
    3 kávéskanál mustár
    1 evőkanál méz

    olaj

     

     

    Elkészítés: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Mikor szép üveges, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és csicsókát, és kevergetve picit megpirítjuk. Majd felöntjük az alaplével, beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, és puhára főzzük. Szűrőkanállal a zöldségek felét kivesszük, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:
    A gnocchihoz:
    1 kg lisztes burgonya
    8-10 dkg liszt (a burgonya nedvességtartalmától függően)
    2 db közepes méretű tojás sárgája
    só ízlés szerint 


    A mártáshoz:
    1 kg passzírozott paradicsom
    2 db közepes méretű főzőhagyma vagy vöröshagyma
    2 teáskanál szárított bazsalikom (ha van kéznél friss, akkor 1 evőkanálnyi apróra tépkedett levél)
    1 teáskanál só
    2 evőkanál olívaolaj
    bors ízlés szerint

     

    A tálaláshoz:
    néhány bazsalikomlevél, frissen reszelt keménysajt

     

     

    Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Tovább 

    network.hu

     Miért vennétek bolti csokitojást, amikor otthon is össze lehet dobni? Van pár érvünk a házi csokitojás készítés mellett: sokkal finomabbak lesznek mint a bolti társaik, kicsiknek és nagyoknak is jó móka megcsinálni és ha betartotok pár alapszabályt, akkor egyáltalán nem is bonyolult. Ja és persze azzal töltitek meg a tojásokat, amivel csak szeretnétek, mi most meg is mutatjuk a 2 kedvenc krémtöltelékünket: egy fehércsokis-tojáslikőröset és egy tejcsokoládésat

     

    Hozzávalók a bonbonok elkészítéséhez:

    • 30 dkg étcsoki pasztilla (vagy jófajta táblás étcsoki kis darabokra tördelve)
    • Szilikon bonbonforma
    • Maghőmérő

    A csokit felhasználás előtt temperálni kell.

    Tovább 

    network.hu

     

     

     Hozzávalók:
    • 2 egész fácán
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 2 szál angolzeller
    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 12 szem feketebors
    • 3 dl tejszín
    • 1 evőkanál kéksajt
    • 1 evőkanál keményítő
    • 3 körte
    • 50 dkg csicsóka
    • 5 dkg vaj


      Elkészítés:

      A fácánok mellét lefejtjük, félretesszük. A fácánokat négybe vágjuk, és a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel, a szemes borssal, sóval, a fokhagymával és a félbevágott hagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

      • A tésztához:
      • 3 tojás
      • 19 dkg cukor
      • 19 dkg liszt
      • 75 ml étolaj
      • 75 ml meleg víz
      • 6 gramm sütőpor
      • A krémhez:
      • 4 dl tej
      • 1 csomag vaníliás cukor
      • 4 evőkanál búzadara
      • 20 dkg margarin
      • 20 dkg porcukor
      • 30 dkg túró
      • 1 db citrom leve és reszelt héja
      • A tetejére:
      • 20 gr zselatin
      • 1 doboz (740 gramm) félbevágott őszibarack barackbefőtt
      • 5 dl befőttlé
      • 1 evőkanál cukor

       

        Elkészítés:

        A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat.

        Utolsó hozzászólás

        [Törölt felhasználó] üzente 10 éve

        Igen,nagyon finom volt.
        Az én fotóm és receptem.
        Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok:Edit.

        Tovább 

        network.hu

         Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a legtökéletesebb. Azóta megsütöttem még egyszer, biztos ami biztos, ugyanilyen finom és foszlós lett.

        Tovább 

         Frissebb bejegyzések

        Régebbi bejegyzések 

        Ez történt a közösségben:

        Szólj hozzá te is!

        Impresszum
        Network.hu Kft.

        E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu