Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst összekeverjük a fűszerekkel és a hagymával.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és 2 részre osztjuk. Az egyik részén
elosztjuk a pástétomot, és betesszük 20 percre 180 fokra sülni. Ezután
kivesszük, elosztjuk a hús tetején a tojásokat, az egészre ráborítjuk a
tészta másik felét, és további 20 percig sütjük.
Hozzávalók / 8 adag
|
|
Hozzávalók:
25 dkg apró tészta (lehet szarvacska, masni, penne, amihez csak kedvünk van)
1 kisebb kígyóuborka (kb. 25 dkg)
1 kisebb kaliforniai paprika (kb. 20 dkg)
5-6 szál szárzeller
2 dl zöldségleves a blansírozáshoz
Az öntethez:
3-4 dl sűrű görög joghurt
1 mokkáskanál dijoni mustár
1 evőkanál majonéz
1 kis csokor zellerlevél a szárzellerről
1 kis csokor petrezselyemzöld
néhány csepp citromlé
tengeri só ízlés szerint
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmostam.
Nálunk idén ez lesz az ünnepi desszert, a tésztája nem túl különleges de a mákos krém igazán finommá teszi ezt a süteményt!
Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt,
4 ek. olaj,
4 ek. utifűgmaghéj,
1 dl víz,
15 dkg cukor
Töltelék:
2 dl rizstej,
15 dkg darált mák,
1 cs. vaníliás pudingpor,
ízlés szerint cukor,
reszelt citromhéj
Az utifűmaghéjat a vízzel kikeverem és félreteszem. A lisztet a cukorral
összekeverem, majd hozzáadom az utifűgmahéjas pépet és az olajat.
Hozzávalók:
30 dkg csicsóka
30 dkg burgonya
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
3 db babérlevél
2 dl tejföl
3 kávéskanál mustár
1 evőkanál méz
só
olaj
Elkészítés: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Mikor szép üveges, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és csicsókát, és kevergetve picit megpirítjuk. Majd felöntjük az alaplével, beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, és puhára főzzük. Szűrőkanállal a zöldségek felét kivesszük, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük.
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
1 kg lisztes burgonya
8-10 dkg liszt (a burgonya nedvességtartalmától függően)
2 db közepes méretű tojás sárgája
só ízlés szerint
A mártáshoz:
1 kg passzírozott paradicsom
2 db közepes méretű főzőhagyma vagy vöröshagyma
2 teáskanál szárított bazsalikom (ha van kéznél friss, akkor 1 evőkanálnyi apróra tépkedett levél)
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
bors ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány bazsalikomlevél, frissen reszelt keménysajt
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Miért vennétek bolti csokitojást, amikor otthon is össze lehet dobni? Van pár érvünk a házi csokitojás készítés mellett: sokkal finomabbak lesznek mint a bolti társaik, kicsiknek és nagyoknak is jó móka megcsinálni és ha betartotok pár alapszabályt, akkor egyáltalán nem is bonyolult. Ja és persze azzal töltitek meg a tojásokat, amivel csak szeretnétek, mi most meg is mutatjuk a 2 kedvenc krémtöltelékünket: egy fehércsokis-tojáslikőröset és egy tejcsokoládésat
Hozzávalók a bonbonok elkészítéséhez:
A csokit felhasználás előtt temperálni kell.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A fácánok mellét lefejtjük, félretesszük. A fácánokat négybe vágjuk, és a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel, a szemes borssal, sóval, a fokhagymával és a félbevágott hagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
10 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat.
10 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a legtökéletesebb. Azóta megsütöttem még egyszer, biztos ami biztos, ugyanilyen finom és foszlós lett.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás