Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

 

network.hu

 

Hozzávalók / 3 adag


  • 1 db banán
  • 2 tojás
  • pici olaj a sütéshez

Elkészítés
  1. A banánt villával összetörjük jó pépesre. Hozzáadjuk a tojásokat, jól felverjük.
  2. Egy seprenyőt vékonyan beecsetelünk olajjal. A közepestől kicsit kisebb lángon felhevítjük. 
  3. Kb. 4 ek masszából sütünk egy palacsintát.



Forrás: http://www.nosalty.hu

 

network.hu

Hozzávalók:

  • kb. 15 palacsintához:
  • 1 bögre finomliszt (3 dl-es)
  • 1/2 bögre zabpehelyliszt
  • 5 dl tej
  • 1 dl kókuszolaj (olvasztott, másmilyen olaj is jó)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor (vagy barnacukor)
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 csepp vanília-aroma (opcionális)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (a kisütéshez)
  • A töltelékhez:
  • ízlés szerint gyümölcs (pl. eper, banán, nálam egy palira fél banán + 1 kisebb eper jutott felszeletelve) vagy túró, akár bacon, sajt stb.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • leveszöldség (sárgarépa, hagymák, fehérrépa, zeller, karalábé, stb.)
  • 2 hosszú zellerszár felaprítva
  • bors
  • 1 csokor zsálya
  • 1 hosszabb ág rozmaring
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 csokor snidling
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl félszáraz vagy félédes fehérbor
  • 1 bögre (2,5 dl) köles
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl


    Elkészítés:

    Az egész csirkét húslevesben előfőzöm, ahogyan szoktam, mindent úgy csinálok, mintha húslevest főznék, csak úgy 45 perc után a csirkét óvatosan kiveszem belőle.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

    • 25 dkg spagetti
    • 10 dkg reszelt edami sajt
    • 1 dl tejszín
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

     

     

      Elkészítés:

      a tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt leszűröm.

      a főtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel, majd tűzálló tálba terítem.

      Tovább 

      network.hu

       A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is. A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeleteik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.

       

       

      Hozzávalók:

      30 dkg liszt

      20-25 dkg kristálycukor

      2 db tojás

      15 dkg dió (vagy más olajos mag ízlés szerint)

      1 teáskanál sütőpor

      1 teáskanál vanília-aroma

       

      Elkészítés:

      1.

      Tovább 

      network.hu

      Egy klasszikus töltött padlizsán receptet hoztunk most. Ebből a verzióból azonban hiányzik a tejföl, amivel igencsak fel lehet még tuningolni a tölteléket.


      Hozzávalók

      2 közepes padlizsán
      1 kevés citromlé
      1 evőkanál olaj
      1 vöröshagyma
      1-2 gerezd fokhagyma
      15 dkg füstölt tarja

      bors
      2 tojás
      reszelt sajt



      Elkészítés

      A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk. A vágást citromlével bekenjük. Majd a fél padlizsánokat összeillesztjük és a sütőben 20 percig sütjük.

      Tovább 

      network.hu

      hozzávalók / 4 adag
      A panírhoz
      A húshoz
      A körethez



      elkészítés

       


      1. A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

      • 25 dkg mascarpone krémsajt
      • 15 dkg lazacfilé
      • 1 csokor metélőhagyma
      • őrölt bors
      • 1 evőkanál olívaolaj
      • A tálaláshoz:
      • bagett

       

       

        Elkészítés:

        A lazacot meglocsoljuk olívaolajjal, és betoljuk 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre.

        A metélőhagymát felaprítjuk, összekeverjük a mascarponéval, csipet borssal, sóval ízesítjük.

        A lazacot villával csíkokra szedjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a metélőhagymás mascarponekrémbe keverjük.

        Tovább 

        network.hu

          Bár a torma évezredek óta szolgálja az emberiség javát, manapság jóformán csak a húsvéti asztalnál, frissen reszelt vagy ecetes formában találkozunk vele.

        A torma gyógyhatásának hála már évezredek óta kedvelt és termesztett növény volt, először főleg az őshonos termővidékein, Oroszország déli vidékein, de hamar utat talált magának Egyiptomba, majd a Földközi-tenger teljes térségét meghódította.

        Utolsó hozzászólás

        Virág Mártonné Katalin üzente 10 éve

        KÖSZÖNÖM,ALISZT ATOJÁSNÉLKÜLI RECEPTET KI PRÓBÁLOM.kATALIN

        Tovább 

        network.hu

         A kívül ropogós, belül vattacukorszerű pavlova egyadagos méretben az egyik legegyszerűbben elkészíthető és leglátványosabb desszert. Az élénkszínű, tojásoktól napsárga krém erős citromos íze ellensúlyozza a habcsók édességét, a húsvéti bónusz pedig egy nyuszifészek a tetején, amit előállíthatunk csak zöld szórócukorból, vagy használhatunk ételfestékkel zöldre színezett, sűrű cukormázat, kókuszreszeléket, készen kapható dekortollat, vagy valamilyen, a citromhoz passzoló zöldfűszerlevelet, például bazsalikomot.

        Tovább 

         Frissebb bejegyzések

        Régebbi bejegyzések 

        Ez történt a közösségben:

        Szólj hozzá te is!

        Impresszum
        Network.hu Kft.

        E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu