Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók / 3 adag
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az egész csirkét húslevesben előfőzöm, ahogyan szoktam, mindent úgy csinálok, mintha húslevest főznék, csak úgy 45 perc után a csirkét óvatosan kiveszem belőle.
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
a tésztát összetöröm és a szokásos módon,
sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen
tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját
kisütöm, a pörcöt leszűröm.
a főtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel,
majd tűzálló tálba terítem.
A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is. A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeleteik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20-25 dkg kristálycukor
2 db tojás
15 dkg dió (vagy más olajos mag ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília-aroma
Elkészítés:
1.
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók
2 közepes padlizsán
1 kevés citromlé
1 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt tarja
só
bors
2 tojás
reszelt sajt
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, hosszában
félbevágjuk. A vágást citromlével bekenjük. Majd a fél padlizsánokat
összeillesztjük és a sütőben 20 percig sütjük.
hozzávalók / 4 adag
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lazacot meglocsoljuk olívaolajjal, és betoljuk 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre.
A metélőhagymát felaprítjuk, összekeverjük a mascarponéval, csipet borssal, sóval ízesítjük.
A lazacot villával csíkokra szedjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a metélőhagymás mascarponekrémbe keverjük.
10 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
A torma gyógyhatásának hála már évezredek óta kedvelt és termesztett növény volt, először főleg az őshonos termővidékein, Oroszország déli vidékein, de hamar utat talált magának Egyiptomba, majd a Földközi-tenger teljes térségét meghódította.
A kívül ropogós, belül vattacukorszerű pavlova egyadagos méretben az egyik legegyszerűbben elkészíthető és leglátványosabb desszert. Az élénkszínű, tojásoktól napsárga krém erős citromos íze ellensúlyozza a habcsók édességét, a húsvéti bónusz pedig egy nyuszifészek a tetején, amit előállíthatunk csak zöld szórócukorból, vagy használhatunk ételfestékkel zöldre színezett, sűrű cukormázat, kókuszreszeléket, készen kapható dekortollat, vagy valamilyen, a citromhoz passzoló zöldfűszerlevelet, például bazsalikomot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás