Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, belevágjuk a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk.
A combokat sózzuk, meglazítjuk rajtuk a bőrt, kb. 1 púpos evőkanálnyi
tölteléket töltünk a bőr alá. A combokat betekerjük a szalonnába, egymás
mellé sorakoztatva a kizsírozott tepsibe tesszük, kis vizet öntünk alá,
alufóliával befedjük.
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- répalé
- zellerlé
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. méz
- aludttej
- só, bors
- néhány zellerlevél
A turmixba tesszük a mézet, az aludttejet, a borsot és a sót, majd hozzáöntjük a citromlevet, a zellerlevet és a répalevet. Az egészet összeturmixoljuk, majd áttöltjük egy pohárba. Végül a zellerlevelekkel díszítjük.
Forrás: http://www.anna.hu/
|
|
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók egy kb. 7,5 dl űrtartalmú edényhez:
50 dkg friss eper
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
10 dkg porcukor (aki édesebben szereti, vagy az eper nem elég édes, növelheti a cukor mennyiségét)
1 teáskanál eperpálinka (elhagyható)
1 púpozott evőkanál azonnal oldódó zselatinpor (vagy ezzel egyenértékű növényi zselatin)
1 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés: Az epreket megmostam, a felét szeletekre, a felét apró, nagyjából ½ cm-es kockákra vágtam.
Hozzávalók / 2 adag
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Érdemes először megfőzni a rizst. Direkt nem írok mennyiségeket, ezt rábízom a próbálkozókra.
10 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 4 adag
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg szikkadt kalács
5 dl tej
4 tojás
10 dkg cukor
1 rúd vanília
csipet só
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 nagyobb alma
1 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
5 evőkanál baracklekvár
Elkészítés: A kalácsot felkockázom. A vajat
megolvasztom, a cukorral, a vaníliával és a tojások sárgájával együtt a
tejhez adom, majd ezzel a kalácsokat meglocsolom. Amíg magába szívja
tejet, addig bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és előkészítem a sütőtálat.
Az
almát lereszelem, majd forralóba teszem, fahéjjal, citromhéjjal
fűszerezem, és addig melegítem, amíg kicsit összeesik és a leve egy
része elpárolog.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A pennét sós vízben megfőzzük, félidőben hozzáadjuk a rózsákra szedett brokkolit és a borsót, majd leszűrjük.
Közben a felkockázott cukkinit forró olívaolajon 5 perc alatt
megpirítjuk, a tészta főzővizéből 6 evőkanálnyit hozzáadunk a
serpenyőben megsült cukkinihez, belekeverjük a krémsajtot, a reszelt
parmezánt, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük.
A hummuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici kis porciókat, amit boltban árulnak. Tápláló, egészséges, nassolásra, és vendégvárásra is tökéletes.
Lehet salátákba használni, szendvicsekre kenni vaj helyett, pita kenyérrel enni, zöldségeket vagy grisinit mártogatni bele, millió különböző módon ízesíteni.
Nem mellékesen a kis 2 évesem annyira imádja, hogy kiköveteli a készítésben való részvételt.
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg szikkadt kalács
30-35 dkg mascarpone
1 dl forró kávé (feketén, cukor nélkül)
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor vagy még inkább egy kevés vanília-esszencia
4 tojás
Elkészítés: A kalácsot közepes kockákra vágom, majd a szuflétálba öntöm. Egy nagyobb edénybe kimérem a mascarponét, ráöntöm a forró kávét, hozzáadom a cukrot meg a vaníliát, és habverővel homogén krémmé keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a kávés krémhez adom, a fehérjét laza habbá verem, majd azt is a krémhez adom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás