Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:

 

  • 6 egész csirkecomb
  • 1 beáztatott zsemle
  • 25 dkg túró
  • fél csokor medvehagyma
  • 12 szelet bacon
  • 1 evőkanál zsír
  • bors

 

 

    Elkészítés:

    A túrót összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, belevágjuk a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk.

    A combokat sózzuk, meglazítjuk rajtuk a bőrt, kb. 1 púpos evőkanálnyi tölteléket töltünk a bőr alá. A combokat betekerjük a szalonnába, egymás mellé sorakoztatva a kizsírozott tepsibe tesszük, kis vizet öntünk alá, alufóliával befedjük.

    Tovább 

     

    network.hu

     Hozzávalók:
    - répalé
    - zellerlé
    - 1 tk. citromlé
    - 1 tk. méz
    - aludttej
    - só, bors
    - néhány zellerlevél

     

     

    A turmixba tesszük a mézet, az aludttejet, a borsot és a sót, majd hozzáöntjük a citromlevet, a zellerlevet és a répalevet. Az egészet összeturmixoljuk, majd áttöltjük egy pohárba. Végül a zellerlevelekkel díszítjük.

     

    Forrás: http://www.anna.hu/

     

    network.hu

    Hozzávalók egy kb. 7,5 dl űrtartalmú edényhez:


    50 dkg friss eper
    25 dkg mascarpone
    2 dl habtejszín
    10 dkg porcukor (aki édesebben szereti, vagy az eper nem elég édes, növelheti a cukor mennyiségét)
    1 teáskanál eperpálinka (elhagyható)
    1 púpozott evőkanál azonnal oldódó zselatinpor (vagy ezzel egyenértékű növényi zselatin)
    1 evőkanál szeletelt mandula

     

     

    Elkészítés: Az epreket megmostam, a felét szeletekre, a felét apró, nagyjából ½ cm-es kockákra vágtam.

    Tovább 

     

    network.hu

    Hozzávalók / 2 adag




    Elkészítés
    1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.
    2. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

    • szezámolaj vagy olívaolaj
    • rizs
    • hús (általában marha, mondjuk felsál, én az ínyencség kedvéért legutóbb szürkemarhából, annak is a combjából készítettem)
    • paprikák (főleg a színeik miatt), piros (kaliforniai) és tv vagy lecsópaprika
    • sárgarépa
    • közepes cukkini
    • gomba
    • spenótlevél
    • vöröshagyma
    • fokhagyma
    • tojás
    • szezámmag (díszítéshez)
    • bors

     


    Elkészítés:

    Érdemes először megfőzni a rizst. Direkt nem írok mennyiségeket, ezt rábízom a próbálkozókra.

    Tovább 

     

    network.hu

     

    Hozzávalók / 4 adag

    A palacsintatésztához
    • 5 dl tej
    • 200 g finomliszt
    • 2 db tojás
    • 50 g olvasztott vaj
    • 20 g cukor
    • 1 csipet só
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 narancsból nyert narancshéj

     

      A narancsos vajhoz
      • 1 narancsból nyert narancshéj
      • 5 dl narancslé
      • 0.5 dl grand marnier (vagy Cointreau)
      • 120 g vaj
      • 2 ek cukor

       

       

      Elkészítés
      A palacsintatésztához
      1. Szitáljuk át a lisztet, majd adjuk hozzá a cukrot.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:
      50 dkg szikkadt kalács
      5 dl tej
      4 tojás
      10 dkg cukor
      1 rúd vanília
      csipet só
      1 kávéskanál őrölt fahéj
      2 nagyobb alma
      1 citrom reszelt héja
      10 dkg vaj
      5 evőkanál baracklekvár

       

      Elkészítés: A kalácsot felkockázom. A vajat megolvasztom, a cukorral, a vaníliával és a tojások sárgájával együtt a tejhez adom, majd ezzel a kalácsokat meglocsolom.  Amíg magába szívja tejet, addig bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és előkészítem a sütőtálat.
      Az almát lereszelem, majd forralóba teszem, fahéjjal, citromhéjjal fűszerezem, és addig melegítem, amíg kicsit összeesik és a leve egy része elpárolog.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

      • 40 dkg penne tészta
      • 1 fej brokkoli
      • 2 marék zöldborsó
      • 1 közepes cukkini
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 15 dkg tejszínes krémsajt
      • 5 dkg reszelt parmezán sajt
      • 1 marék friss bazsalikom
      • bors

       


        Elkészítés:

        A pennét sós vízben megfőzzük, félidőben hozzáadjuk a rózsákra szedett brokkolit és a borsót, majd leszűrjük.

        Közben a felkockázott cukkinit forró olívaolajon 5 perc alatt megpirítjuk, a tészta főzővizéből 6 evőkanálnyit hozzáadunk a serpenyőben megsült cukkinihez, belekeverjük a krémsajtot, a reszelt parmezánt, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük.

        Tovább 

         

        network.hu

         

         A hummuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici kis porciókat, amit boltban árulnak. Tápláló, egészséges, nassolásra, és vendégvárásra is tökéletes.

         

        Lehet salátákba használni, szendvicsekre kenni vaj helyett, pita kenyérrel enni, zöldségeket vagy grisinit mártogatni bele, millió különböző módon ízesíteni.

         

        Nem mellékesen a kis 2 évesem annyira imádja, hogy kiköveteli a készítésben való részvételt.

        Utolsó hozzászólás

        Varga Judit üzente 10 éve

        ..akkor most hummuszt (címben, szövegben) vagy humuszt (l.: címkék) eszik a kicsi?

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók:
        40 dkg szikkadt kalács
        30-35 dkg mascarpone
        1 dl forró kávé (feketén, cukor nélkül)
        10 dkg cukor
        1 evőkanál vaníliás cukor vagy még inkább egy kevés vanília-esszencia
        4 tojás

         

         

         

        Elkészítés: A kalácsot közepes kockákra vágom, majd a szuflétálba öntöm. Egy nagyobb edénybe kimérem a mascarponét, ráöntöm a forró kávét, hozzáadom a cukrot meg a vaníliát, és habverővel homogén krémmé keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a kávés krémhez adom, a fehérjét laza habbá verem, majd azt is a krémhez adom.

        Tovább 

         Frissebb bejegyzések

        Régebbi bejegyzések 

        Ez történt a közösségben:

        Szólj hozzá te is!

        Impresszum
        Network.hu Kft.

        E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu