Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók 4 személyre:


  • 1 sárgarépa
  • 1 kis cukkíni
  • 30 dkg metélttészta
  • 3 dkg darált mogyoró
  • 1 evőkanál vaj
  • fél dl zöldségleves
  • 20 dkg olvasztott sajt
  • fél narancs leve

 


    Elkészítés:

    A répát és a cukkínit megtisztítjuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk.

    A tésztát sós vízben kifőzzük. 4 perccel a főzési idő vége előtt hozzáadjuk a répát és a cukkínit. Ha kész, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, a mogyorót megpirítjuk benne, és felöntjük a zöldséglevessel.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:


    • 25 dkg szeletelt bacon
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál olaj
    • 1 mokkáskanál chilipor
    • kevés chips morzsa

     

      Elkészítés:

      A baconszeleteket hosszában félbehajtottam, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kaptam, amit sütőpapírra fektettem. Erre ismét sütőpapírt borítottam, és egy tepsivel leszorítottam, majd közepesen meleg sütőbe tettem. 20 perc után a sütőt lekapcsoltam, és hagytam kihűlni a baconrudakat.

      Eközben 1 tábla csokoládét széttördeltem, és vízfürdő felett felolvasztottam, majd 1 teáskanál olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított chilivel elkevertem.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók:


      A töltelékhez:

      1 kg darált sertéshús
      1 fej vöröshagyma
      2-3 kávéskanál só
      őrölt feketebors


      A tésztához:
      kb. 75 dkg (rétes)liszt
      2,5 dl víz
      1 tojás


      A tálaláshoz:
      ecet
      vaj
      tejföl

       

       

      Elkészítés:

      A darált húsba alaposan beledolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymát, a sót és a feketeborsot, felhasználásig hűtőbe tesszük.
      A tésztához kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény, de azért nyújtható tésztává tudjuk összeállítani.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

      • Az amerikai palacsintához:
      • 3 tojás
      • 6 púpos evőkanál tönkölyliszt
      • 6 púpos evőkanál kókuszliszt
      • 6 dl tej
      • 1 csipet só
      • 2 púpozott kávéskanál sütőpor
      • 2 kis kupak vanília-aroma
      • A házi nutellához (mogyorókrémhez):
      • 30 dkg mogyoró darálva
      • 9 evőkanál olvasztott kókuszzsír
      • 3 evőkanál mascarpone
      • 3 evőkanál holland kakaópor
      • 6 evőkanál kókuszcukor
      • 5 dkg 85%-os étcsokoládé
      • 4,5 dl tejszín
      • 3 kupak vanília-aroma


        Elkészítés:

        A palacsintához egy tálban a liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd fokozatosan a tejet és a vanília-aromát.

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók:


        • 50 dkg nagyobb csiperkegomba
        • csipet majoránna
        • pici csipet chilipehely
        • csipet mozsárban összetört színes bors
        • 25 dkg feta sajt
        • 3 evőkanál 12 %-os tejföl
        • 1 csokor friss kapor
        • 1 szál zöldhagyma fehér része apróra vágva
        • olívaolaj
        • A tetejére:
        • 5-10 dkg óvári sajt reszelve
        • kapor

         

          Elkészítés:


          A csiperkegomba szárát szedjük ki, és a kezünkkel húzzuk le a kalapokról a héjat. Tegyük egy tepsibe, szórjuk meg egy leheletnyi borssal, majoránnával és chilipehellyel.

          Tovább 

           

          network.hu

          A magyarok 85%-a kávéfogyasztónak vallja magát, többségük előnyben részesíti a klasszikus pörkölt kávét, bár a fiatalabbak kedvelik az instant és kapszulás megoldásokat is. Ráadásul minden második kávéfogyasztó akkor is rendszeresen hódol szenvedélyének, amikor dolgozik. Mi mindent tudhatunk még meg kávézási szokásainkról?

           

           

          A kávézás komoly közösségformáló erővel bír, hiszen a munkahelyeken olyan miliőt teremt, ahol a munkatársak pihenhetnek, beszélgethetnek.

          Tovább 

          network.hu

          Hozzávalók:


          - 1 kg cékla
          - 2 sárgarépa
          - 2 alma
          - 4 ek olívaolaj
          - só, bors, bazsalikom, oregánó
          - 4 ek balzsamecet

           

          A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kockára, a sárgarépát karikázzuk fel, az almát vágjuk vékonyabb cikkekre.

          Olajozzunk ki egy tepsit, tegyük bele a zöldségeket, fűszerezzük és forgassuk bele az olajat is. Takarjuk le fóliával, és süssük addig, amíg a cékla megpuhul (minimum egy óra). Ha kész, forgassuk össze a balzsamecettel, és tálalhatjuk is.

          Tovább 

          network.hu

          hozzávalók / 6 adag








          elkészítés
          1. A sütőt előmelegítjük.
          2. A tojásokat habosra keverjük robotgéppel. Akkor jó, ha már egész világos színű, és nagyon krémes.
          3. Közben megmelegítjük a nutellát, hogy folyós legyen, de ne forró!
          4. Óvatosan belekeverjük, forgatjuk a nutellát a tojáskrémbe, majd az egészet sütőpapírral bélelt formába öntjük.
          5. 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

          Tovább 

          network.hu

          Hozzávalók:

           

          • A tésztához:
          • 30 dkg liszt
          • 15 dkg vaj
          • 2 evőkanál tejföl
          • csipet só
          • 1,5 evőkanál cukor
          • 1 tojás sárgája
          • 1 kiskanál szárított élesztő
          • A töltelékhez:
          • kb. 10 rebarbaraszár
          • 10-12 evőkanál barnacukor (kóstolgassuk közben, lehet, hogy így is savanyú, akkor tegyünk még hozzá!)
          • 1 kiskanál őrölt gyömbér
          • 2-3 kiskanál őrölt fahéj
          • 5-8 evőkanál búzadara
          • A tetejére:
          • 1 tojás sárgája
          • 2-3 kanál kristálycukor

           

            Elkészítés:

            A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam (az élesztőt csak beletettem, nem futtattam, nem kelesztettem), majd kb.

            Tovább 

            network.hu

            Hozzávalók:


            • 5-6 db csirkemáj
            • 2 db alma (édes)
            • 30 dkg kockázott sütőtök
            • 1 nagy lilahagyma
            • 2 evőkanál méz
            • őrölt színes bors
            • majoranna
            • őrölt fahéj
            • őrölt szerecsendió
            • 2 dl tejszín
            • 2 evőkanál olívaolaj
            • 5 dkg vaj
            • 30 dkg metélt tészta


              Elkészítés:

              A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

              Tovább 

               Frissebb bejegyzések

              Régebbi bejegyzések 

              Ez történt a közösségben:

              Szólj hozzá te is!

              Impresszum
              Network.hu Kft.

              E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu