Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:
1 csomag (8 lapos) réteslap
50 dkg feta
3 fehérje
1 tojás
némi olívaolaj
fenyőmag

 

Elkészítés: A pitetálat olajjal vékonyan kikenem. Ebbe belefektetek egy réteslapot, megkenem, teszem rá a következőt, olajjal ezt is megkenem, jön rá a harmadik lap, majd az olajos masszázs, újabb lap. Erre viszont nem kenem az olívát, hanem a villával szétnyomott, tojásfehérjékkel és tojással alaposan elkevert fetát halmozom rá. Újabb réteslappal fedem a krémet, ezt már újra olajozom, jön a hatodik lap.

Tovább 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:


25 dkg krémes ricotta
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
3 db közepes méretű tojás szétválasztva
12 dkg átszitált porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csipet só
+ vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz

 

Elkészítés:

 

A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:


25 dkg krémes ricotta
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
3 db közepes méretű tojás szétválasztva
12 dkg átszitált porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csipet só
+ vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz

 

 

Elkészítés:

A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 nagy kacsamell
  • 3 dl csirkealaplé (leveskockából is lehet)
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 kis üveg áfonyadzsem
  • 1 hagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl vörösbor
  • 1 nagy sárgarépa

 


Elkészítés:

A kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a bőrt csak beirdalom és a húson hagyom, de úgy sokkal kalóriadúsabb.

Tovább 

 

network.hu

 

Ami kell hozzá:

1 csomag zöldspárga

3 db paradicsom

fél kígyóuborka

olivabogyó, olivaolaj

1 kaliforiai paprika

jégsaláta

Só, bors

citrom

mustár

 

 

 

Így készítsd el!

Egy csomag zöldspárgát főzz pár percig sós-cukros vízben, hogy a spárgák még roppanósak maradjanak, majd dobd jéghideg vízbe kicsit, így megmarad a spárga zöld színe. Vágj egészen apró kockákra egy kaliforniai paprikát, 3 paradicsomot, egy fél kígyóuborkát, majd adj hozzá 10-15 darab felkarikázott olivabogyót, és tépkedj hozzá a jégsalátából.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók / 4 adag

  • 8 db csirkecomb
  • 350 g tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ételízesítő
  • bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 20 dkg sajt (reszelt)

 

 

 

Elkészítés
  1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
  2. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba.
  3. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük.

Tovább 

 

network.hu

Oreo keksz, olvasztott csoki, eper, pisztáciával, vagy mandulával megszórva, mindez egy sütiben. Kell ennél több?

 

 

Tökéletes nyalánkság a hét bármely napján, bármely percében. Nem igényel hatalmas konyhai felkészültséget, egyszóval még az is el tudja készíteni, akinél a max főzési tudomány a rántotta.

 

Hozzávalók az tésztához:

  • 330 g Oreo csokis keksz ,1/2 csésze (110g) olvasztott vaj

 

A töltelékhez:

  • 200 g tejcsokoládé, 100 g keserű csokoládé, 200 ml) tejszín 300 g friss eper, opcionális: apróra vágott dió, mandula, pisztácia, stb.

Tovább 

 

network.hu

 Elsóztad a levest? Odaégett az étel? A nagyi konyhai praktikái segítenek megmenteni az ételt.

 

 

A legjobb háziasszonyokkal is előfordul, hogy a levest, amit kívülről tudnak, elsózzák, túl sok zsírt használnak, vagy odaégetik az olyan ételeket, amelyet ezredszer készítenek. Ha neked is ismeerősök ezek a dolgok, nem kell ecsetelni, milyen lehetetlen helyzetek az ilyenek. Ilyenkor nem marad más hátra, mint kölcsönvenni néhány hasznos praktikát a nagyitól!

Tovább 

 

network.hu

A méznek számtalan felhasználási módja van, ezek közül szedtünk össze néhányat.

 

A méz rendkívül egészséges és nemcsak a sütemények ízesítésére alkalmas, számtalan egyéb módon is fel lehet használni.

Természetes arclemosó

Bár elsőre talán szokatlanul hangzik, de érdemes tenni egy próbát. Ha valamilyen okból egy nap többször is arcot kell mosni, különösen érdemes adni egy esélyt ennek a módszernek. A méz természetes fertőtlenítő, és sokkal gyengédebben tisztítja bőrünket, mint a szappan vagy valamilyen egyéb tisztítószer.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók / 1 adag


  • 0.5 db grépfrút
  • 1 közepes db narancs
  • 1 db citrom
  • 10 g friss gyömbér
  • 4 g friss kurkumagyökér
  • 100 ml víz
  • 1 teáskanál méz (opcionális)

 

 

 

Elkészítés
  1. A citrus gyümölcsöket pucoljuk meg, és a többi hozzávalóval turmixoljuk simára.

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu