Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag (8 lapos) réteslap
50 dkg feta
3 fehérje
1 tojás
némi olívaolaj
fenyőmag
Elkészítés: A pitetálat olajjal vékonyan kikenem. Ebbe belefektetek egy réteslapot, megkenem, teszem rá a következőt, olajjal ezt is megkenem, jön rá a harmadik lap, majd az olajos masszázs, újabb lap. Erre viszont nem kenem az olívát, hanem a villával szétnyomott, tojásfehérjékkel és tojással alaposan elkevert fetát halmozom rá. Újabb réteslappal fedem a krémet, ezt már újra olajozom, jön a hatodik lap.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:
25 dkg krémes ricotta
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
3 db közepes méretű tojás szétválasztva
12 dkg átszitált porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csipet só
+ vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
|
|
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:
25 dkg krémes ricotta
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
3 db közepes méretű tojás szétválasztva
12 dkg átszitált porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csipet só
+ vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
Elkészítés:
A kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a bőrt csak beirdalom és a húson hagyom, de úgy sokkal kalóriadúsabb.
Ami kell hozzá:
1 csomag zöldspárga
3 db paradicsom
fél kígyóuborka
olivabogyó, olivaolaj
1 kaliforiai paprika
jégsaláta
Só, bors
citrom
mustár
Így készítsd el!
Egy csomag zöldspárgát főzz pár percig sós-cukros vízben, hogy a spárgák még roppanósak maradjanak, majd dobd jéghideg vízbe kicsit, így megmarad a spárga zöld színe. Vágj egészen apró kockákra egy kaliforniai paprikát, 3 paradicsomot, egy fél kígyóuborkát, majd adj hozzá 10-15 darab felkarikázott olivabogyót, és tépkedj hozzá a jégsalátából.
Hozzávalók / 4 adag
Oreo keksz, olvasztott csoki, eper, pisztáciával, vagy mandulával megszórva, mindez egy sütiben. Kell ennél több?
Tökéletes nyalánkság a hét bármely napján, bármely percében. Nem igényel hatalmas konyhai felkészültséget, egyszóval még az is el tudja készíteni, akinél a max főzési tudomány a rántotta.
Hozzávalók az tésztához:
A töltelékhez:
Elsóztad a levest? Odaégett az étel? A nagyi konyhai praktikái segítenek megmenteni az ételt.
A legjobb háziasszonyokkal is előfordul, hogy a levest, amit kívülről tudnak, elsózzák, túl sok zsírt használnak, vagy odaégetik az olyan ételeket, amelyet ezredszer készítenek. Ha neked is ismeerősök ezek a dolgok, nem kell ecsetelni, milyen lehetetlen helyzetek az ilyenek. Ilyenkor nem marad más hátra, mint kölcsönvenni néhány hasznos praktikát a nagyitól!
A méz rendkívül egészséges és nemcsak a sütemények ízesítésére alkalmas, számtalan egyéb módon is fel lehet használni.
Természetes arclemosó
Bár elsőre talán szokatlanul hangzik, de érdemes tenni egy próbát. Ha valamilyen okból egy nap többször is arcot kell mosni, különösen érdemes adni egy esélyt ennek a módszernek. A méz természetes fertőtlenítő, és sokkal gyengédebben tisztítja bőrünket, mint a szappan vagy valamilyen egyéb tisztítószer.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu