Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

 

network.hu

 

Elsőre pillantásra kalácsnak gondolnánk, ám ez itt egy csodás francia briós, mely tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel, házi baracklekvárral, esetleg egy kis sós vajjal. Pofonegyszerű az elkészítése, próbáljátok ki!

 

Hozzávalók
• 250 g búzaliszt (BL 55 finomliszt)
• egy csipet só
• 100 g kockára vágott vaj
• 3 evőkanál porcukor
• 7 g szárított élesztő
• 3 tojás
• 1 felvert tojássárgája


1. A lisztet és a sót keverjük össze a vajjal a tálban, míg morzsás
állagot nem kapunk.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 2 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg rezselt parmezán sajt
  • 10 dkg reszelt pecorino sajt
  • olívaolaj
  • színes bors mozsárban összetörve
  • rozmaringlevélkék

Elkészítés:

A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst. (Készíthetjük maradék sült csirkéből is.)

A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel.

Tovább 

 

 

network.hu

Hozzávalók / 8 adag


A tésztához
  • 10 dkg vaj (vagy margarin, szobahőmérsékleten)
  • 2 ek erythritol (99%, zéró cukor)
  • 2 db tojás
  • 1 dl joghurt
  • 1 teáskanál rum (vagy rumaroma)
  • 6 dkg finomliszt
  • 6 dkg diabetikus liszt ( lowcarb mastermix)
A tetejére
  • 6 db sárgabarack

 

Elkészítés
  1. A vajat a cukorral egy tálban robotgéppel elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és rumot. 
  2. Ha a massza homogén, hozzáadjuk fokozatosan a lisztet is, és jól eldolgozzuk a vajas masszával. 
  3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:


  • 50 dkg krumpli
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/2 szál füstölt házi kolbász
  • 8 tojás
  • kevés só
  • kevés ecet
  • csipet őrölt bors
  • néhány babérlevél
  • 1 kis pohár (125 g) tejföl

 

 

    Elkészítés:

    A megtisztított krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Enyhén sós, ecetes vízben feltesszük főni néhány babérlevéllel együtt (az ecet elhagyható, van, aki nem szereti ecetesen). Rövid főzés után belekerül a karikára vágott kolbász, ki-ki ízlése szerint enyhén vagy erősebben csípős.

    Tovább 

     

    network.hu

     

     A boltokban készen kapható leveles tészta általában igazi jolly joker megoldás, ha szupergyors vacsorát kell összedobni vagy hirtelen betoppanó vendégeknek kell valamilyen sós nassolnivalót vagy édességet készíteni. Azonban egy ráérős hétvégi délután érdemes egyszer kipróbálni, milyen a házilag hajtogatott leveles tészta: sokkal-sokkal ropogósabb, zizegősebb, vajasabb, mint bármilyen bolti társa.

     

    A nettó munka nem olyan sok vele, utána már csak hajtogatni kell.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:


    4 salátacukkini
    1 fej vöröshagyma
    1 paradicsom
    néhány szem kapribogyó
    10 szem zöld olajbogyó
    1 teáskanál dijoni mustár
    2 evőkanál olívaolaj
    3 evőkanál házi majonéz

    frissen őrölt feketebors
    kevés Worcestershire-szósz
    friss petrezselyem
    1 tojássárgája

     

     

    Elkészítés:

     

    A cukkiniket alaposan megmosom, majd kislyukú reszelőn lereszelem. A hagymát egészen apróra vágom. A tojássárgáját kikeverem a majonézzel és az olívaolajjal, majd a többi fűszert is hozzáadom, végezetül belekeverem a hagymát és a friss cukkinit, s pirítóssal vagy friss pékárúval kínálom.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

     

    • 5 dkg egész mogyoró (sózatlan)
    • diónyi vaj
    • 5-7 db gyömbéres keksz
    • citromkrém (lemon curd)
    • 15 dkg áfonya
    • 2 dl tejföl vagy creme fraiche
    • 2 kanál porcukor
    • étcsokiforgács

    Elkészítés:

    Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, és adjuk hozzá a vajat is.

    4 borospoharat előveszünk. A gyömbéres kekszet apróra törjük. (Én úgy törtem össze, ahogy Jamie is: belecsavartam a kekszeket egy konyharuhába, és párszor hozzávágtam a konyhapulthoz.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:
    1 kg friss spenót
    3 dl zsíros tej
    1 dl tejszín
    2 szárazabb kifli
    1 evőkanál vaj
    3-4 gerezd fokhagyma

     

     

     

    Elkészítés: A spenótot leszárazom, majd három vízben alaposan átmosom. Vízzel felöntöm. Megfőzöm, majd leszűröm. Egy lábasban megolvasztom a vajat, ebbe teszem a leszűrt spenótot. Felöntöm tejjel, beleteszem a fokhagymát, majd botmixerre kapok, és egybesimítom az egészet.


    Ezek után a kifliket apróbb darabokban a spenótba dobom, várok egy keveset, amíg megereszkedik, majd újra a botmixerhez folyamodom, és egységbe mixelem a főzeléket.

    Tovább 

    network.hu

    Táplálkozási szakértők szerint még a tejnél is egészségesebb. Lássuk, miért játszik egyre fontosabb szerepet az egészséges étkezésben ez az értékes tápanyagokkal teli finomság!

    Egyensúlyban a test

    Talán nem is gondolnák, de az immunrendszer minél tökéletesebb működéséhez elengedhetetlen, hogy a bélrendszerünk is rendben legyen. Itt ugyanis több olyan baktériumtörzs is él, amely részt vesz az emésztésben, óvja a bélnyálkahártyát, illetve segíti a szervezetet a kórokozók elleni védekezésben.

    Utolsó hozzászólás

    Hódos Judy üzente 9 éve

    Azt igazán nem értem, hogy az emberek miért használnak köztudottan egészségtelen, sőt az egészségre káros anyagokat pl. a sütéshez: szalakáli, szódabikarbóna, margarin, dobozos tejszin, stb.
    Most olvastam egy hosszú tudományos értekezést a joghurtról, - amiben nincs egy deka tej se tejpor se.
    A dobozos habtejszin készitését bemutatták az egyetem laboratóriumában: vizhez avas olaj, rázni, amig egybe áll, azután pici habositó por, majd némi édesitő = kész a " finom" habtejszin .
    Igen, tudom, hogy nehéz találni élelmiszereket a különféle E, térfogatnövelők, izfokozók, ételszinezékek és aromák nélkül.
    DE: megéri keresni, utánna járni, netán zsirszallonából otthon olvasztani zsirt / milyen finom vele a pogácsa és más sütemények is.
    Ki törődjön a mi egészségünkkel? - ha mi nem.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:


    • 1 csomag (4 db 20x30cm-es) ostyalap
    • 20 dkg vaj
    • 3 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál tej
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 evőkanál rum vagy pár csepp aroma
    • 12 dkg darált keksz
    • 2 evőkanál baracklekvár

     

      Elkészítés:

      gyerekjáték, csak a krémet kell kikavarni, rákenni az ostyalapokra, azokat egymásra helyezni, finoman lenyomkodni. Utána egyenletes szeletekre vágni, és kész a finom vendégváró.

       

      Megjegyzés:

      Ha nincs időd, ennél egyszerűbb süti nem létezik.

      Tovább 

       Frissebb bejegyzések

      Régebbi bejegyzések 

      Ez történt a közösségben:

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu