Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Elsőre pillantásra kalácsnak gondolnánk, ám ez itt egy csodás francia briós, mely tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel, házi baracklekvárral, esetleg egy kis sós vajjal. Pofonegyszerű az elkészítése, próbáljátok ki!
Hozzávalók
• 250 g búzaliszt (BL 55 finomliszt)
• egy csipet só
• 100 g kockára vágott vaj
• 3 evőkanál porcukor
• 7 g szárított élesztő
• 3 tojás
• 1 felvert tojássárgája
1. A lisztet és a sót keverjük össze a vajjal a tálban, míg morzsás
állagot nem kapunk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben
kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst.
(Készíthetjük maradék sült csirkéből is.)
A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel.
|
|
Hozzávalók / 8 adag
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Enyhén sós, ecetes vízben feltesszük főni néhány babérlevéllel együtt (az ecet elhagyható, van, aki nem szereti ecetesen). Rövid főzés után belekerül a karikára vágott kolbász, ki-ki ízlése szerint enyhén vagy erősebben csípős.
A boltokban készen kapható leveles tészta általában igazi jolly joker megoldás, ha szupergyors vacsorát kell összedobni vagy hirtelen betoppanó vendégeknek kell valamilyen sós nassolnivalót vagy édességet készíteni. Azonban egy ráérős hétvégi délután érdemes egyszer kipróbálni, milyen a házilag hajtogatott leveles tészta: sokkal-sokkal ropogósabb, zizegősebb, vajasabb, mint bármilyen bolti társa.
A nettó munka nem olyan sok vele, utána már csak hajtogatni kell.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 salátacukkini
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
néhány szem kapribogyó
10 szem zöld olajbogyó
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál házi majonéz
só
frissen őrölt feketebors
kevés Worcestershire-szósz
friss petrezselyem
1 tojássárgája
Elkészítés:
A cukkiniket alaposan megmosom, majd kislyukú reszelőn lereszelem. A hagymát egészen apróra vágom. A tojássárgáját kikeverem a majonézzel és az olívaolajjal, majd a többi fűszert is hozzáadom, végezetül belekeverem a hagymát és a friss cukkinit, s pirítóssal vagy friss pékárúval kínálom.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, és adjuk hozzá a vajat is.
4 borospoharat előveszünk. A gyömbéres kekszet apróra törjük. (Én úgy
törtem össze, ahogy Jamie is: belecsavartam a kekszeket egy
konyharuhába, és párszor hozzávágtam a konyhapulthoz.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg friss spenót
3 dl zsíros tej
1 dl tejszín
2 szárazabb kifli
1 evőkanál vaj
3-4 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés: A spenótot leszárazom, majd három vízben alaposan átmosom. Vízzel felöntöm. Megfőzöm, majd leszűröm. Egy lábasban megolvasztom a vajat, ebbe teszem a leszűrt spenótot. Felöntöm tejjel, beleteszem a fokhagymát, majd botmixerre kapok, és egybesimítom az egészet.
Ezek után a kifliket apróbb darabokban a spenótba dobom,
várok egy keveset, amíg megereszkedik, majd újra a botmixerhez
folyamodom, és egységbe mixelem a főzeléket.
9 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
Talán nem is gondolnák, de az immunrendszer minél tökéletesebb működéséhez elengedhetetlen, hogy a bélrendszerünk is rendben legyen. Itt ugyanis több olyan baktériumtörzs is él, amely részt vesz az emésztésben, óvja a bélnyálkahártyát, illetve segíti a szervezetet a kórokozók elleni védekezésben.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
gyerekjáték, csak a krémet kell kikavarni, rákenni az ostyalapokra, azokat egymásra helyezni, finoman lenyomkodni. Utána egyenletes szeletekre vágni, és kész a finom vendégváró.
Megjegyzés:
Ha nincs időd, ennél egyszerűbb süti nem létezik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás