Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

A zsázsa a tavasz érkeztével hamar megjelenik. Mustáros-tormás ízével tökéletesen illik a húsvéti ünnepkör ételeihez, de ünneptől függetlenül is nyugodtan fogyaszthatjuk ezt az aromás és igen egészséges növényt.


A zsázsa Délnyugat-Ázsiában őshonos és már régóta kedvelt fűszernövény. A zsázsa nyomaira számos indoeurópai nyelvben rátalálhatunk, de Xenophón görög katonaorvos leírásaiban is nyomára bukkanhatunk, aki a perzsák fontos élelmiszereként írja le.

Tovább 

network.hu

 A szicíliai nyarat, napsütést és olasz vidámságot idézhetjük meg az asztalunkra ezzel a tipikusan olasz étellel. Nem bonyolult elkészíteni, egy órán belül vacsora kerülhet belőle az asztalra.

 

 

Sült tészta salsicciatöltelékkel
  • 50 dkg olasz kolbász 
  • 1 kisebb fej szép brokkoli
  • 2 löket extra szűz olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg mozzarella
  • 10 dkg pecorino
  • 2 adag leveles tészta
  • só és bors, ki mennyit szeret

 

Első lépés: kibontom a kolbászt, és alaposan szétmorzsolom a kolbászhúst.

Tovább 

 

 

network.hu

 

Hozzávalók / 8 adag

 

 

A tésztához
A tepsi előkészítéséhez


Elkészítés
  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.

Tovább 

network.hu

Minden növény nyersen fogyasztva arra a szervre jó, azt a szervet gyógyítja, amelyikre hasonlít!

 

A gombák különleges élőlények, se nem állatok, se nem növények. Táplálkozási szempontból például a zöldségek között tartjuk nyilván őket, pedig nincs bennük klorofill. Számtalan hasznos tápanyagot tartalmaznak, miközben fogyasztásuk csekély kalória-bevitellel jár. A gombák fehérjéi szinte valamennyi fajta esetében tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, ebben tehát hasonlítanak az állati fehérjékre.

Utolsó hozzászólás

bako naky üzente 10 éve

A tojás belsejében sincs annyi elemi anyag ami a kiscsirke csontozatfelépítéséhez szükséges. A kiscsirke még is lábra áll! Ebből az következik, hogy minden szervezet az emésztés során állítja elő építőanyagait.
Tehát nincs szükség a táplálék alkotó elemeire való boncolgatásra.
Kerülni kell az ízfokozókkal és színezékekkel telített élelmiszereket, csak azt fogyasztani ami ízlik és jólesik!

Tovább 

network.hu

Nagy harcot folytat a világ a cukorfogyasztás visszaszorításáért. A kilencvenes években főleg mesterséges édesítőszereket kínált alternatívaként, manapság inkább a természetben rejlő édesítőszerekkel visel hadat.

 


A természetben megtalálható édesítőszerek piaca az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. A fogyasztók is megérettek a váltásra, és a szacharin tabletta, valamint az aszpartám alapú édesítőszerek helyett már nyitottak a természetes megoldásokra.

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 12 adag

 

  • 150 g mák
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 50 g lágy zabpehely
  • 50 g zabkorpa
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g tej
  • 100 g tejföl
  • 250 g cukor
  • 150 g pincésmeggy vagy magozott meggybefőtt
  • 1 cs sütőpor

Tetejére:



elkészítés
  1. A hozzávalókat összekeverjük, és muffinpapírba töltjük háromnegyed részig. 24 db lesz belőle.
  2. 200 fokon kb.

Tovább 

 

network.hu

 

 

Elkészítési idő:60-120 perc

Nehézség:könnyű

Adag:4 személyre

Kalória:500-750 kcal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma

3 evőkanál olaj

2 evőkanál fűszerpaprika

70 dkg afrikai harcsafilé

frissen őrölt bors

1 zöldpaprika

1 paradicsom

1 dl tejföl

1 evőkanál liszt

A túrós csuszához:

25 dkg csuszatészta

10 dkg füstölt szalonna

25 dkg túró

1.5 dl tejföl

 

 

 

 

 

 

Elkészítés módja

1.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók / 4 adag

 

  • 1 kg hal (lehet tengeri vagy édesvízi halfilé)
  • 1 kg brokkoli (fagyasztott)
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
  • só ízlés szerint

 

 

 


    Elkészítés

     

    1. A halfilét besózzuk, a provanci fűszerkeverékkel jól beszórjuk.
    2. Egy serpenyőben a vajon hirtelen mindkét oldalát  megsütjük.
    3. Egy közepes tepsibe a megsült halat áttesszük. Tetejére fél citrom levét nyomjuk. Megrakjuk a brokkolival, sózzuk.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók

     

     

    Leírás

    Nagyon szeretem a bulgurt, mert 15-20 perc alatt készen van, és akár köretnek, akár egytálételnek kiválóan használható, például jelen recept esetében is!

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

    • 1 kg póréhagyma
    • 10 dkg dió
    • 25 dkg krémsajt
    • 1 tojás
    • 1 dl tej
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • bors
    • vaj a tepsihez

     

     

     

      Elkészítés:

      A pórét megtisztítjuk, 5 cm vastag darabokra vágjuk, a zöld részét külön tesszük. A fehér részét 10 percig sós vízben főzzük, majd leszűrjük, vajjal kikent sütőtálba tesszük.

      A krémsajtot a tejjel és a tojással alaposan elkeverjük, hozzáadjuk az egész diószemeket, a fűszerpaprikát, sóval és borssal ízesítjük, és a pórékra öntjük.

      Tovább 

       Frissebb bejegyzések

      Régebbi bejegyzések 

      Ez történt a közösségben:

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu