Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon.
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Eszkimó kunyhó
Hozzávalók
3 tojásfehérje
30 dkg kókuszreszelék
2 púpozott ek. porcukor
0,5 kg darált keksz
2 csapott ek. porcukor
pici rum
20 dkg puha Rama
3 tojássárgája
5 dkg kakaó
Fehér rész készítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd óvatosan, hogy össze ne
törjön, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Barna rész készítése:
A Ramát a tojássárgájával, a porcukorral, a kakaóval jól kikeverjük, majd a darált kekszet,
és annyi rumot teszünk hozzá, hogy hogy éppen összeálljon a massza, ne legyen lágy!
|
|
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojást habosra
keverjük a nádcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.
Ezután a tojáshoz hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét, majd
beleszitáljuk a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az epret.
Mentsd meg a kidobástól a túlérett banánt, és csinálj belőle inkább egy szuper desszertet!
Érdekes, hogy az ember ízlése miként változik az idő előrehaladtával. A banánt például sosem szerettem, semmilyen formában. Most meg mi van? Veszem halomszámra, amit eszünk is tisztességgel, de még így is előfordul néha, hogy átalakul a gyümölcskosárban, és a kezdetben vonzó sárga színről barnás-feketébe vált.
Ezt a reggeli mellé már aligha fogjuk megenni, de eszünkbe ne jusson kidobni!
Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és fesztiválja, amelynek célja a fagylalt népszerűsítése és a fogyasztás növelése.
A kiállításon megtalálhatók és ingyenesen kóstolhatók lesznek az idei fagylaltszezon újdonságai valamint a legkedveltebb ízek. A rendezvényen minden lesz, ami a „hideg nyalathoz” kapcsolódik; az alapanyagoktól kezdve a gépeken át egészen a cukrászdák és fagyizók kínálatáig.
Kiskorú névnapja közeledett, gondoltam, hogy sütök neki valami tortát, de ő inkább sütinyalókát kért. A konyha falán be van keretezve pár általam készített édesség, és onnan mutatta, hogy ő bizony olyan sütinyalókát szeretne. Szóval adott volt a feladat.
A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta.
Hozzávalók:
3 db tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A krém: 50 gramm puha vaj, 3 evőkanál mascarpone
A borításhoz: 200 gramm étcsokoládé, szórócukor
A tojásokat szétválasztjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A póréhagymát, a répát és a paszternákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, majd felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük a zöldségeket.
A kandírozás az egyik legfinomabb tartósítási mód, igazán megéri rávenni magunkat és kipróbálni. De nem hazudok, rengeteg cukor és rengeteg türelem kell hozzá, mivel pucolás és vágás jár vele bőven. Lényege, hogy a gyümölcsben vagy a héjában, vagy akár a gyökérben lévő nedvességet cukorral helyettesítjük, és voilá, kész a finomság. Most, hogy jó minőségű, friss citrusfélék kaphatók elég jó áron, érdemes a héjukat ezzel a módszerrel tartósítani és később süteményekben, édességekben felhasználni.
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A babot főzzük meg a paradicsommal, a babérlevéllel és a burgonyával együtt.
A szalonnát vágjuk kockára, majd süssük zsírjára. A zöldséget vágjuk
apróra, öntsük a szalonnához, és pároljuk meg.
10 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a tavasz felé kacsintgatnak. Ebben a színes kavalkádban könnyen találhatunk számunkra kedves, izgalmas programot.
2015. március 05-08. Szegedi Toros Pálinkafesztivál, Szeged
A
szervezők az idei évben a megszokott színvonalat tovább emelve még több
programmal, mókás vetélkedővel és nyereménnyel várják a fesztiválra
érkezőket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu