Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:

  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 500 g darált marhahús
  • 200 g fagyasztott hagymakocka (a mosogatógép után a nyolcadik csoda)
  • 500 g konzerv hámozott, kockázott paradicsom
  • 1 kis doboz kukoricakonzerv
  • 250 g vörösbabkonzerv
  • 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
  • 2 kk. szárított petrezselyem, kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon.

Tovább 

  Eszkimó kunyhó

 

Hozzávalók
  • Fehér rész

    3 tojásfehérje
    30 dkg kókuszreszelék
    2 púpozott ek. porcukor

  • Barna rész

    0,5 kg darált keksz
    2 csapott ek. porcukor
    pici rum
    20 dkg puha Rama
    3 tojássárgája
    5 dkg kakaó


Elkészítés

Fehér rész készítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd óvatosan, hogy össze ne
törjön, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

Barna rész készítése:
A Ramát a tojássárgájával, a porcukorral, a kakaóval jól kikeverjük, majd a darált kekszet,
és annyi rumot teszünk hozzá, hogy hogy éppen összeálljon a massza, ne legyen lágy!

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:
  • 12 darabhoz:
  • 10 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 16 dkg nádcukor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 15 dkg 60-70%-os étcsokoládé
  • 2 nagy tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 15 dkg eper
  • 1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-esszencia
Elkészítés:

Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojást habosra keverjük a nádcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. Ezután a tojáshoz hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az epret.

Tovább 

network.hu

 Mentsd meg a kidobástól a túlérett banánt, és csinálj belőle inkább egy szuper desszertet!

 

 

Érdekes, hogy az ember ízlése miként változik az idő előrehaladtával. A banánt például sosem szerettem, semmilyen formában. Most meg mi van? Veszem halomszámra, amit eszünk is tisztességgel, de még így is előfordul néha, hogy átalakul a gyümölcskosárban, és a kezdetben vonzó sárga színről barnás-feketébe vált.

 

Ezt a reggeli mellé már aligha fogjuk megenni, de eszünkbe ne jusson kidobni!

Tovább 

network.hu

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és fesztiválja, amelynek célja a fagylalt népszerűsítése és a fogyasztás növelése.

 

A kiállításon megtalálhatók és ingyenesen kóstolhatók lesznek az idei fagylaltszezon újdonságai valamint a legkedveltebb ízek. A rendezvényen minden lesz, ami a „hideg nyalathoz” kapcsolódik; az alapanyagoktól kezdve a gépeken át egészen a cukrászdák és fagyizók kínálatáig.

Tovább 

network.hu

Kiskorú névnapja közeledett, gondoltam, hogy sütök neki valami tortát, de ő inkább sütinyalókát kért. A konyha falán be van keretezve pár általam készített édesség, és onnan mutatta, hogy ő bizony olyan sütinyalókát szeretne. Szóval adott volt a feladat.

A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta.

 

 

Hozzávalók:
3 db tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

 

A krém: 50 gramm puha vaj, 3 evőkanál mascarpone

 

A borításhoz: 200 gramm étcsokoládé, szórócukor

 

A tojásokat szétválasztjuk.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 60 dkg sárgarépa
  • 30 dkg paszternák
  • 2 dl fehérbor
  • 1 mokkáskanál kardamom
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1,2 liter zöldségalaplé
  • 1 dl joghurt

 

 

 

 

  • A stanglihoz:
  • 40 dkg leveles tészta
  • 1 tojás
  • kakukkfű
  • bors

 

    Elkészítés:

    A póréhagymát, a répát és a paszternákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, majd felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük a zöldségeket.

    Tovább 

    network.hu

     A kandírozás az egyik legfinomabb tartósítási mód, igazán megéri rávenni magunkat és kipróbálni. De nem hazudok, rengeteg cukor és rengeteg türelem kell hozzá, mivel pucolás és vágás jár vele bőven. Lényege, hogy a gyümölcsben vagy a héjában, vagy akár a gyökérben lévő nedvességet cukorral helyettesítjük, és voilá, kész a finomság. Most, hogy jó minőségű, friss citrusfélék kaphatók elég jó áron, érdemes a héjukat ezzel a módszerrel tartósítani és később süteményekben, édességekben felhasználni.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:


    • 20 dkg fehér bab
    • 2 szál szárzeller
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db burgonya
    • 1 db fehérrépa
    • 1dbdarabos paradicsomkonzerv
    • 1 db paradicsom
    • 1 db babérlevél
    • olívaolaj
    • 5 dl húsleves
    • 10 dkg szalonna
    • parmezán
    • pesto

     

     

      Elkészítés:

      A babot főzzük meg a paradicsommal, a babérlevéllel és a burgonyával együtt.

      A szalonnát vágjuk kockára, majd süssük zsírjára. A zöldséget vágjuk apróra, öntsük a szalonnához, és pároljuk meg.

      Tovább 

       

      network.hu

      A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a tavasz felé kacsintgatnak. Ebben a színes kavalkádban könnyen találhatunk számunkra kedves, izgalmas programot.


      2015. március 05-08. Szegedi Toros Pálinkafesztivál, Szeged
      A szervezők az idei évben a megszokott színvonalat tovább emelve még több programmal, mókás vetélkedővel és nyereménnyel várják a fesztiválra érkezőket.

      Tovább 

       Frissebb bejegyzések

      Régebbi bejegyzések 

      Ez történt a közösségben:

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu