Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:
  • 3 közepes fej cékla
  • 5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
  • olívaolaj
  • 1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl + díszítéshez
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 keményre főtt tojás a tálaláshoz
Elkészítés:

Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 12 dkg liszt
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • A krémhez:
  • 7 dl tejszín
  • 4 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • 3 dkg pirított mandula
  • 2 dkg étcsokoládé
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat tálba ütjük, és a forró vízzel együtt robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük.

Tovább 

 

network.hu

 A földkerekség egyik legnépszerűbb desszertje, és a hazai éttermek étlapján is gyakran előfordul. Többnyire a francia nevén említik (créme brulée), de olykor magyarra fordítva is, égetett krémként, esetleg katalán krémként.
A franciák, a spanyolok és az angolok egyformán a magukénak tekintik. Valójában pofonegyszerű találmány: alul édes, sűrű vaníliakrém, a tetején roppanós karamellréteg. Pont az egyszerűségében rejlik a nehézsége is: ha bármelyik elemét elrontják, az egész desszert szétesik, és nem is lehet helyrehozni.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók / 6 adag

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 840 g őszibarack konzerv
  • 25 dkg trappista sajt (reszelt)
  • 8 ek méz
  • 6 ek sárgabaracklekvár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 0.5 dl víz

 

Elkészítés
  1. A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük. Szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. A mézet és a lekvárt egy lábasba tesszük, kicsit megolvasztjuk, összekeverjük.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók / 4 adag

Tésztához:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg finomliszt

 

 

    Töltelékhez:
    • 3 közepes db narancs
    • 3 közepes db mandarin
    • 2 közepes db banán
    • 20 dkg ananászkonzerv

     

      Krémhez:
      • 70 dkg tejföl
      • 20 dkg cukor
      • 50 g zselatin
      • 1 csomag vaníliás cukor

       

      Elkészítés
      Tésztához:
      1. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók / 4 adag

       

      • 80 dkg csirkemell filé
      • 600 ml tejföl (soknak tűnik, de így lesz jó szaftos)
      • 30 dkg trappista sajt
      • 20 dkg finomliszt
      • 5 gerezd fokhagyma
      • 1 nagy db vöröshagyma
      • 1 kk kakukkfű
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint
      • 1 teáskanál fűszerpaprika

       


      Elkészítés
      1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat.
      2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

       

      • 5 dkg csirkemellfilé
      • összesen kb. 0,5 kg karfiol , brokkoli és pagoda karfiol
      • kb. 2 maréknyi vékonyra szeletelt fejeskáposzta
      • 1 fej főzőhagyma
      • 2 tojás
      • friss zöldfűszerek: snidling , petrezselyem
      • só, bors, csípős fűszerpaprika
      • folyékony füst (füstaroma)
      • 2 ek lenmagolaj
      • 1 ek citromlé
      • 1 doboz (150g) szójajoghurt
      • 1 tk csípős mustár
      • kevés olívaolaj a sütéshez

       

      Elkészítés:

       

      1. Egy lábasban sós vizet forralunk, egy másikban pedig feltesszük főni a tojásokat.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók / 4 adag

      Tésztához:

       

       

       

      Díszítéshez:

      • 15 dkg margarin
      • 15 dkg cukor
      • 1 ek kakaópor
      • 1 cs vaníliás puding
      • 1 tojássárgája
      • 3 dl tej
      • 1 tk rumaroma
      • színes cukorkák
      • Oreo

       

      Elkészítés
      1. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók / 2 adag

      A piszránghoz

       

       

       

      A thai szószhoz

       

      Elkészítés
      A piszránghoz
      1. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt.

      Tovább 

      network.hu

       Ha van valami, amit nem érdemes bolti verzióban megvásárolni, akkor az a guacamole. Egy iszonyú finom és nagyon egészséges cuccról van szó, ami lehet egy klassz reggeli, vagy nachos mellé mártogatós egy buliban, de tölthetitek tortillába egy jó fajitashoz is, szóval a felhasználási terület igen széleskörű. Nézzétek a videót és a receptet!

       

       

      Habanero paprikával turbózott guacamole

      Hozzávalók:

      • 2 paradicsom
      • 1 gerezd fokhagyma
      • Egy cikk vöröshagyma
      • 2 puha avokádó
      • Egy kevés habanero paprika, vagy más csípős dolog
      • Egy csokor friss koriander
      • Fél lime leve
      • Egy kevés koriander és habanero díszítésnek a tetejére

       

      A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat.

      Tovább 

       Frissebb bejegyzések

      Régebbi bejegyzések 

      Ez történt a közösségben:

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu