Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
15 éve | Dávid Judit | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
8 gubarúd - kb.
70 dkg
8 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
pici só
5 dkg cukor
1
zacskó (1 ek) vaníliás cukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
15
dkg darált mák
6-8 dkg porcukor
4-5 ek méz
fél citrom leve
zsiradék
a tál vagy tepsi kikenéséhez
A másnapos gubarudakat (vagy kiflit) felkarikázom, egy nagy tálba teszem.
A
tejet egy kislábosban felmelegítem a
vajjal, a sóval, a cukrokkal és a szegfűszeggel. Amikor jó meleg és a
vaj is elolvadt benne, a tál folyamatos rázása közepette, szakaszosan
ráöntöm a tejet.
15 éve | Kovács andrásné | 15 hozzászólás
Képet nem tudok küldeni!
Az én receptem.
Hozzávalók:>1 kg liszt
>9dcl ,tej,
>8dkg- ram cukor
>8 dkg-ram zsír
>3 dkg-élesztő
Tetszés szerint mazsola.
A tejet a cukorral meg langyositom.
Az élesztőt kovászként fel futtatom.(1deci tej ,mokkás kanál cukor,egy kanál liszt)
Mikor meg kelt a lisztbe keverem, cukros tejjel dagasztom, zsíros kézzel fokozatosan.
15 éve | kota lajos | 5 hozzászólás
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma,
- 1 nagyobb cukkini,
- 2 szál sárgarépa,
- 25 dkg zöldbab,
- 3 db paradicsom,
- 1 dl étolaj,
- só, bors,
- 5 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 MK bazsalikom,
- 1 KK ételízesítő,
- 1MK petrezselyem,
- 30 dkg rizstészta,
- reszelt sajt
Készítési módja:
Olajon az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg, rakd rá az apró kockára vágott cukkinit, sárgarépát, zöldbabot és paradicsomot. Sózd, borsozd, tedd rá a fokhagymát, hintsd meg bazsalikommal, és szórd rá az ételízesítőt, majd öntsd fel vízzel és főzd puhára.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
ÁLDOTT, BÉKÉS HÚSVÉTOT KÍVÁNOK!
Foszlós kalács az ünnepi asztalra:
(A receptet a következő sorra vagy a képre kattintva találod meg:
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/foszlos-kalacs)
Nagyon egyszerü
Hozzávalok: 30dkb liszt
1dl olaj
csipet só
tejföl kicsi
1db tojás
1kg túro / bármi lehet a töltelék /
21.dkgliszt tejföl,tojás só tojás ebből tésztát készítünk , a maradék lisztet olajat össszekeverjük a tésztát kisodorjuk ,de közben lisztezük ha ragat hogy kitudjuk sodorni , utána rákenjük az olajas lisztet feltekerjük mint a kalácsot 6 részre vágjuk és ahütőbe tesszük 1.orára.
15 éve | Trostel Péter | 11 hozzászólás
- almákat ( 2kg ) feldarabolunk ( ki hogy szereti ) édesítővel/vanilia aromával vagy vanilias
cukorral, citromlével összekeverjük;
- tojásokat (6db ) édesítővel vagy cukorral
elkeverjük és hozzákeverünk túrót ( 1 1/2kg ).
Kivajazott tepsibe
rakjuk az alma felét és ráöntjük a tojásos túró felét, majd a maradék
almát és a maradék tojásos túrót.
Sütőben kisütjük, hogy a
teteje aranyló legyen.
( Van, aki réteslisztet, tejfelt is tesz bele, de minek!?
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás