Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

 A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

Az ázsiai ízek szerelmeseinek nem újdonság, hogy a kókusztejjel, illetve kókusztejporral készült ételek különlegesen finomak.

Tovább 

network.hu

 Itt a nyár, és ha a gyümölcsökre gondolunk, mindenkinek egy dolog jut eszébe, a dinnye. Most azonban engedjük el, lépjünk rajta túl és keressünk valami érdekesebbet, amit több dologra is tudunk használni. Ó, meg is van! Megmutatjuk, mi mindent készíthetsz egy közönséges citromból!

1. Tűntesd el a kellemetlen szagokat!Odaégett valami és minden egyes alkalommal ha kinyitod a sütőt érzed a szagát? Facsard ki egy citrom levét és dörzsöld át vele alaposan a sütőt!

Tovább 

 

network.hu

 Az avokádó semleges ízének köszönhetően számtalan módon felhasználható, ezért könnyedén kiélvezhetjük a jótékony hatásait. Nem csupán tápláló, de még a bőrünk szépségének is jót tesz a fogyasztása! Összegyűjtöttük nektek, miért is ajánlatos állandó jelleggel a hűtőben tartani egy-egy érett, puha darabot.

1.  Több mint tíz féle vitamint és vagy húsz féle ásványt tartalmaz, köztük az említett A vitamin elővitaminját, a karotint tartalmazza.

Tovább 

network.hu

 Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag összetételére, vagy csak az ár dönt?

Október 16-án ünnepeljük a Kenyér Világnapját. A jeles nap célja, hogy ráirányítsák az emberek figyelmét az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó energiaforrás, a kenyér jelentőségére. Hazánkban közel 24 ezer helyen lehet vásárolni különböző sütőipari termékeket.

Milyen az egészséges kenyér?Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle.

Tovább 

network.hu

Eszel, ha ideges vagy, eszel, ha unatkozol? Az érzelmi és stressz evés a legveszélyesebb az alakodra nézve, ezért eláruljuk, hogyan tehetsz ellene!

 


1) Tudatosítsd, hogy ezt csak te irányíthatod!
Amikor úgy érzed, hogy teljesen elveszítetted a kontrollt az étkezésed fölött, gondolj bele, hogy az egyedüli ember, aki ezen változtathat, te vagy. Ha távol tudod tartani magad a zabálástól, vagy közben képes vagy leállítani magad, az megerősíti a jellemedet.


2) Off-old a kanapé kajálást!

Tovább 

 

network.hu

 

 

 

 

1. VASALÓ+SÓ

Szórj a vasalódeszkára egy kevés sót, és húzogasd végig rajta a vasaló talpát működés közben – szépen letisztítja!

 

 

 

 

 

 

 


2. SZEMETES+ÚJSÁG

Szórj a szemetesed aljára szódabikarbónát vagy teríts az aljára mezei újságpapírt (igazi papírt, nem a fényes műanyagot) – ezek beszívják az esetleges kifolyó szemét levét, ami igen kellemetlen tud lenni. És büdös is.

3. SZŐR/HAJ+GUMIKESZTYŰ

Gumikesztyűvel a szőr- és hajszálak ellen!

Tovább 

network.hu

 Egy friss kutatás szerint a férfiak termékenysége szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit esznek, ugyanis míg a feldolgozott hústermékek – például a szalonna, a virsli és hasonlók – kifejezetten árthatnak, addig a csirke vagy a pulyka éppen ellenkezőleg, segíthetnek a gyermekáldásra készülőknek.

Amint azt dr. Rebecca Sokol, a Reproduktív Gyógyászat Amerikai Társaságának elnöke kifejtette, az elfogyasztott hústermék befolyással lehet a spermák megtermékenyítő képességére, ezért, aki gyermeket szeretne, főleg, ha még meddőségi kezelésre is jár emiatt, mindenképpen csökkentse a feldolgozott hústermékek fogyasztását amellett, hogy az ezzel kapcsolatos korábbi javaslatokat – dohányzás és alkoholfogyasztás elhagyása, testsúly csökkentése – is betartja.

Tovább 

network.hu

 A fürdőszobánk és a szemetesünk után a fenntarthatóság a konyhánkba is betette a lábát. Azt már régóta tudjuk, hogy el kell zárni a csapot fogmosás közben, és hogy a szemét és a hulladék nem keverendő össze - a kukában sem. Vajon a vacsoránkkal mennyire romboljuk a környezetünket?


Előétel: Tudd, hogy mit (t)eszel!


A tányérodon ugyanis több globális kihívás zsúfolódik össze, mint azt elsőre gondolnád: a leves egyik “titkos” hozzávalója az élelmiszer-kilométer – a távolság, amit egy-egy alapanyag megtesz termőföldtől az asztalig - és az ebből fakadó üvegházhatású gáz kibocsátás.

Tovább 

network.hu

 Elgondolkodtató két amerikai vizsgálat eredménye. Tanulási nehézségek, illetve magatartászavarok miatt kisegítő iskolába járó gyerekek egyik csoportjánál reformtáplálkozást vezettek be, míg a másik csoport a szokásos ételeket fogyasztotta.

Az első csoport öt év múlva korosztályának megfelelően teljesített, és elhagyhatta a kisegítő iskolát, míg a másik csoport mintegy két évvel volt lemaradva korosztályától. 

A nyolcvanas években számos nevelőintézetben és börtönben törölték az étlapról kísérletképpen a cukros ételeket és italokat, valamint a fehér lisztből készült termékeketés azokat, amelyek túl soadalékanyagot tartalmaztak. 

A magatartásbeli rendellenességek 80-45 százalékkal csökkentek, javult a fiatalok hangulata.

Tovább 

network.hu

 Van egy könyv, amiben sok ezerféle alma leírása és képe található. 110 éve állították össze, a benne szereplő gyümölcsöket azonban mi már nem ízlelhetjük meg.

 


1905-ben jelent meg a The Apples of New York (New York almái) című kötet a New York állambeli mezőgazdasági minisztérium kiadásában. Százával találhatunk benne különböző színű, méretű és formájú almákat, köztük azt is, amelyik Thomas Jefferson személyes kedvence volt...

A könyv – amely tele van csodálatos rajzolt illusztrációkkal – tehát 110 éve jelent meg.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu