Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
A fagyasztás a tartósítás egyik legegyszerűbb és leggyorsabb formája. Megmutatjuk, mi mindent tehettek a mélyhűtőbe.
Valószínűleg ti is sokféle dolgot tároltok a mélyhűtőben, de talán ezen a listán találtok olyan trükköt, amit érdemes lesz kipróbálni. ha lefagyasztjátok a nyers, félkész vagy elkészített ételeket, nem csak időt és pénzt takaríthattok meg, hanem szezonon kívül is hozzájuthattok friss zöldséghez vagy gyümölcshöz.
1. ChipsNem éppen a legegészségesebb étel, de a maradékot lezárt zacskóban, lefagyasztva tovább frissen tarthatjátok.
A vérszegénység egy olyan rendellenesség, amit a hemoglobin alacsony szintje okoz a vérben. Leginkább jelentős vérveszteség, csökkent vörösvérsejt szám, vashiányos étrend miatt alakul ki, de okozhatja a bélrendszerben jelentkező rendellenesség is, ahol a legtöbb, élelmiszer által bevitt vas felszívódik.
A vérszegénység kezeléséhez magas vastartalmú diéta szükséges. A vas felszívódását segíti, ha azt C-vitaminnal kombináljuk. A felnőttek ajánlott napi vasbevitel férfiaknál 8mg, nőknél 18mg.
|
|
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Mona receptje:
8 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Készítsd el a klasszikus és a mindenmentes paleo-változatot is.
10 perc alatt elkészül, sütni sem kell, elronthatatlan és mindenki kedvence. Van ilyen desszert?
A kenyér nyilvánvalóan a világ egyik legelterjedtebb élelmiszere, ami azonban komoly egészségi kockázatok forrása: például a diabéteszben szenvedőknek komolyan meg kell fontolniuk minden falatot. Jelenleg a világon mintegy 422 millió ember szenved 2-es típusú diabétesztől. A betegség kontrollálásában óriási szerepet kap a megfelelő táplálék, mivel a vércukorszint csak annak fogyasztásával tartható a kívánatos intervallumban. A három legfőbb emberi tápanyag között ott vannak a szénhidrátok is, amelyek rossz hatással lehetnek a vércukorszintre.
Már többször írtunk arról, mennyire gyűlölünk ételt kidobni, ezért ha főzésre kerül a sor, a lehető legtöbb részét felhasználjuk egy adott alapanyagnak. Most három olyan ételt hoztunk nektek, amik általában gondolkodás nélkül a kukában landolnak, pedig ehetőek, finomak és egészségesek is.
Kezdjük rögtön a petrezselyemzölddel. Míg ezt a részt számtalan ételhez használjuk, úgy a sárgarépazöldje általában a kukában landol. De miért is?
Talán mert eddig senki nem hívta fel a figyelmünket arra, hogy ehető, és tele van vitaminnal meg egy jó adag ásványi anyaggal.
Ha a reggelente sebtében bekapott falatokat vagy az éhgyomorra letolt dupla kávét lecseréljük egy tál – igen változatosan elkészíthető – zabpehelyre, a zabkása hatása hamarosan érezhető és élvezhető lesz, és egész nap végigkísér bennünket. Minden táplálkozás szakértő és orvos egyetért abban, hogy ez az egyik legegészségesebb élelmiszerünk, egyesek viszont egyenesen a hosszú élet titkát látják benne.
A Tegyünk Együtt Egymásért Egyesület célja hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiával élőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Nálunk is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot.
Az alábbiakban Kiss Mona receptjét olvashatjátok.
Hozzávalók:
Jó alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat egy nagy tálban (az olajból a +1 ek-t utoljára gyúrjuk hozzá).
8 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Lédús, kevés kalóriát tartalmaz, de különleges, üde íze miatt fogyasztása igazi élmény. Könnyen emészthető, így a zsúfolt, stresszes munkanapokon az egyik legjobb éhségcsillapító. Ez a zöldségek királya, a spárga.
A spárga (Asparagus officinalis) feltehetően eurázsiai eredetű, a liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó kétlaki, egyszikű növény. Nyúlárnyéknak is nevezik, mert évelő és nyaranta akár másfél méteresre is megnőnek hajtásai, így már valóban nyújthat némi árnyékot kisebb-nagyobb állatoknak is.
Néhány éve egy uniós vizsgálatból megdöbbentő dolgok derültek ki. Több mint 17 ezer embert kérdeztek meg az élelmiszer-vásárlási szokásaikról.
Csak 18 százalékuk olvasta el rendszeresen bevásárláskor a megvásárolt élelmiszerek címkéit vagy a csomagoláson található leírást - írja a Szeretlek Magyarország. A többséget ezek szerint szerint nem izgatta a lejárati idő, az összetevők listája vagy éppen az, hogy mennyire cukros vagy zsíros az élelmiszer.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás