Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
A zsírpárnákra a legnagyobb veszély a késő esti órákban leselkedik, amikor kinyitjuk hűtő ajtaját és a nassolás és vitaminszegény étrend ingoványos ösvényére lépünk.
A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szereplője – a Bonduelle – most arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy egészséges és vitamindús étrend kialakításával, nem csak életminőségünk javulhat látványosan, hanem a felesleges kilók is hamarabb olvadhatnak le rólunk.
A zöldségek mindig jól jönnekSokat hallani azt az unalomig ismételt mondatot, hogy este 18 óra után már ne étkezzünk, mert nem csak az éjszakánk lesz rosszabb minőségű, hanem még a plusz kilók is gyorsabban felszaladhatnak testünkre.
Ugyan elsőre jó megoldásnak és kifejezetten étvágycsökkentőnek tűnhetnek - valójában igazi nagy csapdák ezek az ételek!
Bár a gyümölcslevek és a velük végzett tisztítókúrák nagyon népszerűek, a gyümölcslevekben nincs benne a gyümölcs egyik legfontosabb tápanyaga, a rost. Marad tehát egy kalóriában gazdag ital, ami az egekbe emeli a vércukorszintet, és amikor az zuhanni, még éhesebbek leszünk. Több kísérlet is kimutatta, hogy a szervezetünket jobban kielégítik az ételekből származó kalóriák, mint az italokból, így maradjunk a víznél, ha szomjasak vagyunk, a gyümölcsöket pedig fogyasszuk egészben.
|
|
A hunza népcsoport tagjai figyelemre méltóan hosszú életűek, és idősebb korukra is megőrzik vitalitásukat. Azok a betegségek, amelyek nálunk vezető halálokoknak számítanak, a hunzák körében teljesen ismeretlenek: náluk a rák nem szedi áldozatait, senkinél nem alakulnak ki szív-ér rendszeri panaszok, hírből sem ismerik a depressziót, a nőket nem kínozzák a változókorral járó tünetek, a férfiak pedig 80 éves koruk fölött is megőrzik termékenységüket.
Viszonylag magas zsírtartalmú sajtról van szó, amelyet kék penicillingombával oltanak be, majd érlelik 3–6 hónap alatt tökéletesre. Nagyon kellemes salátába, szendvicsbe téve, de mivel könnyen olvad, ezért tésztaszószba, rakott ételekbe is remek.
Ahhoz, hogy minél tovább ne éhezz meg, nem az a megoldás, hogy jól teli pakolod a tányérod. Sokkal fontosabb, hogy olyan ételeket válassz, amik jobban eltelítenek, mint mások.
Az anyagcserénk 5-10%-a áll az emésztés folyamatából. Bizonyos ételek jobban lefoglalják az emésztőrendszerünket, és mivel tovább dolgozik rajtuk a szervezet, több kalóriát is éget. Hogy mit érzel ebből? Azt, hogy több ideig tart a jóllakottság érzete, hosszú távon pedig a fogyókúrád is jobban működik!
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és igazán laktató krémlevest hozott nekünk bloggerünk. Ez a leves azért fontos, mert a gyerekek is szívesen fogadják és a férfigyomor is jóllakik vele.
Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem a levest. Gyerekként a világból ki lehetett vele üldözni, anyukámnk számolnia kellett: na, még öt kanállal, még hárommal. És semmit nem voltam hajlandó belőle megenni csak a tésztát meg a levet. Jöhetett nekem bárki azzal, hogy ha nem eszed meg a répát, nem fogsz tudni fütyülni, magasról fütyültem rá.
Ha valami könnyű, gyümölcsös desszertre vágyunk a hét utolsó napján, próbáljuk ki az alábbi gyorsan elkészíthető süteményt.
Hozzávalók:
40 dkg alma, 4 tojás, 1/2 citrom leve, 22 dkg puha vaj, 28 dkg kristálycukor, 2 tk. vaníliakivonat, 35 dkg liszt, 2 tk. sütőpor, kristálycukor a szóráshoz.
Elkészítés:
1. Egy kivajazott, 20 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk. Az almákat meghámozzuk, megházukat eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük, és citromlével meglocsoljuk.
Bejgli szelet: egy kedvenc újragondolva
Ugyanolyan finom, mint a hagyományos bejgli, de nem reped. kell ennél jobb?
Hozzávalók:
a tésztához:
75 dkg finomliszt
30 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
2,5 dl tej
1 db tojás
10 dkg cukor
a mákos töltelékhez:
30 dkg darált mák
15 dkg cukor
2 dl víz
0,5 citrom leve
0,5 citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál vaj (púpozott)
1 evőkanál sárgabaracklekvár
a diós töltelékhez:
30 dkg darált dió
15 dkg cukor
2 dl tej (+ 3 evőkanál)
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál vaj (púpozott)
a tetejére:
1 db tojás sárgája
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk.
A válogatós gyerek nagy kihívás lehet még a tapasztalt szülők számára is. Külön menü minden családi vacsoránál? – ne aggódjunk, nem ez az egyetlen járható út.
Normális, hogy más
Először is tudomásul kell vennünk, hogy a gyerekek egyszerűen másképpen érzékelik az ízeket, mint a felnőttek. A piciknek háromszor annyi ízlelőbimbójuk van, mint a szülőknek, az evés tehát a számukra sokkal intenzívebb élményt jelent, mint az élet későbbi szakaszában.
A Food Network tévécsatornán nemrég indult műsor, a „Jenny és Reza fantasztikus főzőakadémiájának” Jenny Morrisa, aki "Kacagó Ínyenc"-ként is ismert, Marokkóban és a Riviérán főzött az elmúlt években, majd séfkollégájával, Rezával főzőiskolát alapított. Íme, egy kreatív karácsonyi recept tőlük.
Jenny Morris baconbe göngyölt sült csirkéje
Hozzávalók (4-6 személyre): 4 csirke, 16 szelet baconszalonna, 4 vastag narancsszelet, 4 friss gyömbérszelet, 4 babérlevél, 4 zúzott fokhagymagerezd, só, őrölt fekete bors.
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu