Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Nagyon sokan vagyunk, akik imádjuk a mákot és sokan vannak azok is, akik nem. Ám mégis itt egy isteni recept, ami egyszerű, gyorsan elkészíthető és még finom is!!!

 

Ha valaki kevesebb mákot szeretne, nyugodtan csökkentheti annak mennyiségét egy picit...

 

 

Hozzávalók:

-1 bögre mák

-1 bögre liszt

-1 bögre cukor

-1 bögre tej

-1 tojás

-kis vaj

     

     

     

     

     

     

     

    network.hu

    Elkészítés:

    Összekeverem a lisztet a mákkal, hozzáadom a cukrot, majd a tejet, a tojást, és robotgéppel összekeverem.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    Kedves Luca!
    Kár,hogy nem tudtam előbb géphez jönni.(nem működött,nemrég készült el)
    Ezt a sütit sütöttem volna meg,de azért az én mákosom is isteni lett.
    Legközelebb,ha mákos lesz,akkor ez alapján.
    Köszi a receptet.
    Edit.

    Tovább 

    A hétvégén ünnepeltük nagyobb kisfiam 5. születésnapját. Sacher tortát sütöttem rá, de egy kicsit reformosabban. Ezt persze senki sem vette észra, annyira finom, és formás volt. A tetejére marcipánból vágtam ki egy bálnát, mert Boti a horgászásért van mostanában nagyon oda.

    http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/2912-sacher-torta-recept-balnasitva.html

    network.hu

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    Tényleg aranyos ez a bálna, a Sachert pedig imádom! Egy kanál tejszínhabbal és egy finom kávéval a legjobb :)

     

     

    network.hu

    Szervusztok! Ma indult egy új receptverseny nálam süteményes témában. Hogyan csábítsunk süteményekkel, azaz olyan sütikkel lehet nevezni, amikben afrodiziákumok vannak. Ha valakit érdekel, nézze meg. Köszi, Rita

     

    http://www.ritakonyhaja.hu/receptverseny/154-nyari-sutemenyek-receptverseny/2913-csabito-desszertek-receptverseny.html

     

     

     

     Csirkés ravioli

    15 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    network.hu

     Csirkés ravioli

    RAVIOLI DI POLLO

    Hozzávalók a tésztához:
    250 g liszt
    3 tojás
    1 ek. olívaolaj
    1 tojássárgája
    A töltelékhez:
    12 dkg darált csirkemellfilé
    80 g ricotta vagy sovány tehéntúró
    60 g csirkemáj
    30 gr
    sonka
    1 vastag szelet szalámi
    2 ek. reszelt parmezán sajt
    1 tojás
    1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
    1 gerezd fokhagyma
    A szószhoz:
    2 ek. olívaolaj
    1 fej v.hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    800 g hámozott paradicsom(2 doboz konzerv)
    3 ek. friss bazsalikom
    1 tk.szárított provence-i fűszerkeverék
    friss zöldfűszerágak-díszítéshez



    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lágy,rugalmas tésztává.

    Utolsó hozzászólás

    Oros Nikoletta üzente 15 éve

    Nagyon jól néz ki és biztosan nagyon finom lehet, ki kell próbálnom:)

    Tovább 

    A hétvégén bográcsparti volt anyukáméknál, és persze én voltam a séf. Egy igazán zöldséges, nagyon finom sűrű szaftú sertésragut készítettem, amit az ellenérzések ellenére az utolsó falatik megevett a társaság. Túl sok a zöldség, meg miegymás. tettem bele egy csomó fehérbort, friss fűszernövényeket (bazsalikom, kakukkfú, oregano, petrezselyem, stb). Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. És persze kisebb adagban is elkészíthető.

    Zöldséges bográcsos sertésragu

    network.hu

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    Nagyon guszta és gondolom a bográcsban még finomabb lesz, mint simán a tűzhelyen.

    Tovább 

    Ehhez a tortához magam hajtogattam a blundel tésztát. Volt vele feladat, de nem bántam meg. A kevéske hozzávalóból egy csodás sütemény lett. Csak ajánlani tum, kész hajtogatott élesztős tésztából is elkészíthető.

    Szilvás galette

    network.hu

     

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    Gyönyörű a torta! A leírás alapján nem annyira bonyolult elkészíteni. Tényleg ennyire könnyű vagy csak a profik próbálkozzanak vele? Bár lehet, hogy ez esetben a falánkságom győzedelmeskedik a tapasztalatlanságom felett...

    www.agathaseymour.com

     Toszkán kenyérsaláta

    15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    network.hu

    Ebben az olasz receptben minden friss, kivéve a kenyeret. A szikkadt, harmadnapos kenyér az ideális hozzá, ha túl friss a kenyerünk, pirítsuk meg a recepthez.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    1 gerezd fokhagyma

    kb negyed kiló szikkadt kenyér

    3-4 apróra vágott paradicsom

    1 kígyóuborka, szeletelve

    1 vöröshagyma, szeletelve

    1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva

    egy nagy marék friss bazsalikom, aprítva

    3-4 szál friss kakukkfű, aprítva

    másfél dl olívaolaj

    2 ek balzsamecet

     

    Az első gerezd fokhagymával kenjük ki a salátástál oldalát.

    Utolsó hozzászólás

    Holchammer Károlyné üzente 15 éve

    Még nem ismertem ezt a fajta salátát,ki fogom próbálni!A recept alapján csupa finomság van benne,biztos jó lehet.Kösziiiii.....

    Tovább 

    Az egyik kedvencem írom most meg, számtalanszor készítettem már, mert nagyon finom.




    Tejberizs torta

     

    Tészta alap:

    4 tojás

    10 dkg darált mandula

    5-6 evőkanál darált keksz

    10 dkg porcukor

    fél csomag sütőpor

     

    A tojások fehérjét kemény habbá vertem, majd lassan belekevertem a tojás sárgájával kikevert cukrot, majd a darált keksszel összekevert sütőport és mandulát.

    Egy tortaformát (nekem 28 cm-es van, ezek az összetevők kb másfél cm-es lapot képeznek ennél a méretnél) kivajazok, beleöntöm a keveréket és kb.

    Utolsó hozzászólás

    Rajkó Éva üzente 15 éve

    Ez nagyon jól hangzik. Biztosan finom lehet és ki is fogom próbálni!

    Tovább 

    Tökéletes csokifelfújt, amit ki lehet tálalni tányérra is. Kívül szilárd, belül lágyan krémes. Nagyon jól illik hozzá a gyümölcsvelő és a friss gyümölcs.

    Csokifelfújt recept (a linkre kattintva meg tudod nézni a receptet is)

     

     

    network.hu

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    Eddig csak étteremben ettem ilyet, de már gondolkodtam rajta, hogy itthon is meg kéne csinálni. Na majd vasárnap :)

    Miért leveles a leveles tészta?
    A leveles tészta egy hajtogatott tészta, aminél a tésztarétegek közé vékony vajas réteget dolgozunk le. A vajnak természeténél fogva van egy víztartalma, amit a munka elején egy pici liszttel kötünk meg. (A vajba dolgozzunk bele pici lisztet, szól gyakran a receptben az utasítás). A speciális szimpla-dulpa hajtogatást érdemes kétszer, és az előírtak szerint elvégezni, mert így lesz igazán tökéletes a tészta.
    A leveles tésztát mindig forró, legalább 200-220 fokos sütőbe tegyük.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    Egyszer próbáltam leveles tésztát gyúrni, de nem sikerült. Azóta mirelitet használok :)

    Tovább 

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

    Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2199384_5144_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu