Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Balog Luca | 1 hozzászólás
Nagyon sokan vagyunk, akik imádjuk a mákot és sokan vannak azok is, akik nem. Ám mégis itt egy isteni recept, ami egyszerű, gyorsan elkészíthető és még finom is!!!
Ha valaki kevesebb mákot szeretne, nyugodtan csökkentheti annak mennyiségét egy picit...
Hozzávalók:
-1 bögre mák
-1 bögre liszt
-1 bögre cukor
-1 bögre tej
-1 tojás
-kis vaj
Elkészítés:
Összekeverem a lisztet a mákkal, hozzáadom a cukrot, majd a tejet, a tojást, és robotgéppel összekeverem.
15 éve | Hadarik Rita | 8 hozzászólás
A hétvégén ünnepeltük nagyobb kisfiam 5. születésnapját. Sacher tortát sütöttem rá, de egy kicsit reformosabban. Ezt persze senki sem vette észra, annyira finom, és formás volt. A tetejére marcipánból vágtam ki egy bálnát, mert Boti a horgászásért van mostanában nagyon oda.
http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/2912-sacher-torta-recept-balnasitva.html
|
|
15 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Szervusztok! Ma indult egy új receptverseny nálam süteményes témában. Hogyan csábítsunk süteményekkel, azaz olyan sütikkel lehet nevezni, amikben afrodiziákumok vannak. Ha valakit érdekel, nézze meg. Köszi, Rita
Csirkés ravioli
RAVIOLI DI POLLO
Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt
3 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tojássárgája
A töltelékhez:
12 dkg darált csirkemellfilé
80 g ricotta vagy sovány tehéntúró
60 g csirkemáj
30 gr
sonka
1 vastag szelet szalámi
2 ek. reszelt parmezán sajt
1 tojás
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
A szószhoz:
2 ek. olívaolaj
1 fej v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
800 g hámozott paradicsom(2 doboz konzerv)
3 ek. friss bazsalikom
1 tk.szárított provence-i fűszerkeverék
friss zöldfűszerágak-díszítéshez
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lágy,rugalmas tésztává.
15 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
A hétvégén bográcsparti volt anyukáméknál, és persze én voltam a séf. Egy igazán zöldséges, nagyon finom sűrű szaftú sertésragut készítettem, amit az ellenérzések ellenére az utolsó falatik megevett a társaság. Túl sok a zöldség, meg miegymás. tettem bele egy csomó fehérbort, friss fűszernövényeket (bazsalikom, kakukkfú, oregano, petrezselyem, stb). Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. És persze kisebb adagban is elkészíthető.
Zöldséges bográcsos sertésragu
15 éve | Hadarik Rita | 12 hozzászólás
Ehhez a tortához magam hajtogattam a blundel tésztát. Volt vele feladat, de nem bántam meg. A kevéske hozzávalóból egy csodás sütemény lett. Csak ajánlani tum, kész hajtogatott élesztős tésztából is elkészíthető.
Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
kb negyed kiló szikkadt kenyér
3-4 apróra vágott paradicsom
1 kígyóuborka, szeletelve
1 vöröshagyma, szeletelve
1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
egy nagy marék friss bazsalikom, aprítva
3-4 szál friss kakukkfű, aprítva
másfél dl olívaolaj
2 ek balzsamecet
Az első gerezd fokhagymával kenjük ki a salátástál oldalát.
15 éve | yyy Lia | 7 hozzászólás
Az egyik kedvencem írom most meg, számtalanszor készítettem már, mert nagyon finom.
Tejberizs torta
Tészta alap:
4 tojás
10 dkg darált mandula
5-6 evőkanál darált keksz
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
A tojások fehérjét kemény habbá vertem, majd lassan belekevertem a tojás sárgájával kikevert cukrot, majd a darált keksszel összekevert sütőport és mandulát.
Egy tortaformát (nekem 28 cm-es van, ezek az összetevők kb másfél cm-es lapot képeznek ennél a méretnél) kivajazok, beleöntöm a keveréket és kb.
15 éve | Hadarik Rita | 3 hozzászólás
Tökéletes csokifelfújt, amit ki lehet tálalni tányérra is. Kívül szilárd, belül lágyan krémes. Nagyon jól illik hozzá a gyümölcsvelő és a friss gyümölcs.
Csokifelfújt recept (a linkre kattintva meg tudod nézni a receptet is)
Miért leveles a leveles tészta?
A leveles tészta egy
hajtogatott tészta, aminél a tésztarétegek közé vékony vajas réteget
dolgozunk le. A vajnak természeténél fogva van egy víztartalma, amit a
munka elején egy pici liszttel kötünk meg. (A vajba dolgozzunk bele pici
lisztet, szól gyakran a receptben az utasítás). A speciális
szimpla-dulpa hajtogatást érdemes kétszer, és az előírtak szerint
elvégezni, mert így lesz igazán tökéletes a tészta.
A leveles tésztát
mindig forró, legalább 200-220 fokos sütőbe tegyük.
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás