Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Leesett az első hó itthon, én személy szerint nagyon örülök a télnek. Ilyenkor sem kell szűkölködnünk, sőt, a télre begyűjtött termésekből is készíthetünk fényűző, isteni desszertet. Nem is kell más hozzá, mint méz, dió, alma és baracklekvár.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

150 ml habtejszín

25 g feldarabolt dióbél

3 ek erősebb ízű méz

 

450g mélyhűtött levelestészta

50g olvasztott vaj

Négyzetenként fél kimagozott, hámozott, vékonyra szeletelt alma

25g kristálycukor

baracklekvár

 

 

Verjük fel a tejszínt, keverjük bele a mézet és a diót, majd a keveréket fedjük le és tegyük hűtőbe tálalásig.

Utolsó hozzászólás

csitneki irénke üzente 14 éve

remek recept, kiprobáltam nagyon finom. kellemes napot neked.
aranka

Tovább 

A sok finomság elfogyasztása mellett érdemes figyelni arra, hogy mennyi káros anyag rakódik le a szervezetünkben.

Egyes kutatások szerint ezek a méreganyagok éves szinten meghaladják az 5 kg /év szintet. Ennek meghatározó része raktározódik a májban, vesében és a vastagbelekben.

Ezeknek a szerveknek a méregtelenítésében segíthet a www.tonikum.hu oldalon található gyógynövénykivonat.

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Csodálatos, - ízletes falatok!

 

 

 

Sült ponty

 

 

network.hu

 

 

 

 


 Még egy kemencés recept mielött


beszorulnánk a konyhába , mivel


lassan vége a kerti szezonnak.

 

 

 

 

Hozzá valók ( 8 - 10 személyre)

 

3 kg ponty

2 kg burgonya

3 nagy fej hagyma

tej,lisz,vaj (besamel mártáshoz)

fűszerek

 

A burgonyát megfőztem karikáztam majd rétegeztem a tepsiben.

A rétegek közé tettem a besamel mártást.(8 dkg vaj,4 púpos evőkanál liszt

8 dl tej,só)Erre fektettem rá a pontyokat amiket a következő képpen

készítettem elő.A halakat beirdaltam, megsóztam és a hasüregbe,

tettem friss rozmaringot és kakukk füvet.

Utolsó hozzászólás

Kovacsne Lídia üzente 14 éve

Szuper .Én is megcsinálom.

Tovább 

 Melengető, őszi leves

14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

Az ősz az az évszak, amikor a természet még egyszer, utoljára a hideg tél előtt ellát minket minden földi jóval. Szinte ilyenkor a leggazdagabb a termés, gyümölcsből, zöldségből, csonthéjasokból bőven spájzolhatunk. Ebben a levesben is benne van minden, ami jó az őszben, színes, édeskés zöldségek kavalkádja, ami a végén melengető, őszi levessé fő össze. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

Fél sütőtök, kimagozva, felkockázva

1 nagyobb répa

1 közepes fej zeller

1 nagy hagyma

1 nagy krumpli

4 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors, só

2 ek olívaolaj

2 ek apróra vágott snidling

1 liter zöldségalaplé, kockából is készülhet

 

 

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, pirítsuk rajta 3-4 percig a felkockázott tököt, répát, zellert, hagymát és krumplit, amíg egy kicsi színt nem kapnak.

Utolsó hozzászólás

Tafferner Magdi üzente 14 éve

Ki fogom próbálni, nagyon finomnak tűnik. Kösz a receptet

Tovább 

Kemencés sült disznófej, csülökkel,burgonya és hagyma ágyon



network.hu



Csak ráérőknek !!  

                                     

Nem koleszterin szegény !!

                             

Nem készíthető el fél óra alatt!! 

                    

Nem zsírszegény !!     


De azért nekem és a barátaimnak bejön!!


http://borozokapuvar.hupont.hu/





Na ,ha eddig eljutottál akkor megkezdem a műveleteket.

Utolsó hozzászólás

Antal József üzente 14 éve

Gratulálok !

Egyszerű,ízletes,magyaros,szorgalommal és szívvel-lélekkel készül !Bárhol megállja a helyét a műkaják birodalmán kívül.
Elő lehet készíteni nagyobb kerti partira,és biztos a siker.

Üdvözlettel : Antal József

Tovább 

 

 

 

 

network.hu

Kemencébenn sült lecsó

 

 

 

 

Ugyanúgy kezdem el mint a hagyományos kolbászos lecsót csak mielőtt betenném a kemencébe jól megszórom sajttal.Mikor kész tejföllel írtam rá a szöveget,amit egy kivágott nylon zacskóval produkáltam.Gondolom ilyet már sokan csináltak csak a lecsónál nem  tartják fontosnak a    diszítést.

http://borozokapuvar.hupont.hu/

A honlapom folyamatossan bővül.

Köszönöm a türelmet!

Utolsó hozzászólás

horpinto borozo üzente 14 éve

Itt: Magát a lecsó alapot a szokott módon készítem el.Persze ekkora adagnál már meggomdolom,hogy szalonnával vagy lacsókolbásszal készítem el.A füszerezést mindenki saját maga alakíthatja a szájízére.Tapasztalatom
szerint mindenkit a tetejére sült sajt bolondít meg.Természetessen a diszítéshez használt tejfölt is meglehet bolondítani egy kis fokhagymával.
Természetessen a tojás se maradjon ki mert akkor nem áll össze .
Tvábbi jó sütögetést!

 Sütőtökös-gesztenyés krémleves

15 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu

A sütőtök és a gesztenye a két kedvenc őszi termésem, nem is tudom, hogy zöldségek-e vagy gyümölcsök. Ez a finom krémleves kellemes, őszi ízvilágú, melengető illatú, már-már ünnepi hangulatú előétel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

2 ek olívaolaj

2 ek vaj

1 kis sütőtök

3 kis vöröshagyma

15 szem sültgesztenye vagy egy tömb natúr gesztenyepüré

1 teáskanál fahéj

só, frissen őrölt bors

másfél dl brandy

3 dl száraz fehérbor

1 liter zöldségalaplé (készülhet kockából is)

 

 

A gesztenyéket, ha nyersek, süssük meg sütőben vagy mikróban, gyakran rázogatva, repedésig.

Utolsó hozzászólás

Balog Luca üzente 14 éve

De jó, igazi, őszi leves. Még a színe is őszi :)

Tovább 

Hozzávalók: 
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
1/2 l tejföl
1/2 l Hulala tejszinhab ( + 2 dl a díszítéshez)
2 db citrom
12 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. 
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. 
Egy tortaforma alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta
jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet.

Utolsó hozzászólás

bodai éva üzente 14 éve

Nagyon finom! Készítsétek el!!

Tovább 

Hozzávalók:
1-1,5 csomag fagyasztott eper (ki mennyire epresen szereti.)
fél liter tejszín (Amit habbá kell verni)
1 nagyobb csomag babapiskóta
egy kis tej
rumaroma

Elkészítés:
Rendkívül egyszerű... Olvasszuk ki az epret, (lehet használni más fagyasztott gyümölcsöt is, én ezzel szoktam, mert nagyon finom.
Verjük fel a tejszínt, majd dobáljuk bele az epreket és úgy is verjük kicsit, hogy az eprek ne maradjanak egyben.
Vegyünk egy tálat öntsünk bele tejet és rumaromát, forgassuk meg benne a babapiskótákat, és tegyük őket egy nagy tálba (1 réteget) Majd kanalazzunk rá egy réteg habot.

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 14 éve

Finomnak tűnik, és egyszerű.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz 
25 dkg margarin 
25 dkg porcukor 
1 cs vaníliás cukor 
1 cs tortadara(csoki színű) 
1 üveg piros ételfesték 
1 üveg zöld ételfesték 
1 üveg mandulaaroma 
kevés tej

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. 
Hozzáadjuk a kekszet és annyi tejet, hogy jól formázható masszát kapjunk. 
A tésztát kettévesszük. Az egyik felébe beletesszük a piros ételfestéket és a tortadarát (ezek lesznek a magok) a másik felébe a zöldet és az egész üveg mandula aromát. 
Ping-pong nagyságú golyókat formázunk a pirosból.

Utolsó hozzászólás

Sebőkné Vasas Diána üzente 14 éve

Szia!Én már csináltam ilyet!Nem a te recepted alapján!És ott boleró port dinnyéset oldottam fel és azzal gyúrtam össze.Így az illata és az íze is kicsit dinnyés lett!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2199384_5144_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu