Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

 2015 júliusában a mezőgazdasági termelői árak 5,6 százalékal elmaradtak az előző év azonos időszakitól, derül ki KSH friss adataiból. Ezen belül a gyümölcs és a krumpli drágult elég sokat, 24 és 9 százalékkal kerülnek ezek most többe a termelőknél, mint tavaly ilyenkor, a gabona, a kukorica és az állati termékek is sokkal olcsóbbak lettek viszont. Fontos, hogy nem fogyasztói árakról van szó, így ezek a trendek nem látszanak meg egy az egyben a boltokban kapható mezőgazdasági termékek árain (sokat számít például az olaj ára, vagy az, hogy a termelőknek mennyit kell munkabérre költenük).

Tovább 

network.hu

 Nagyon fontos, hogy egészségesen étkezzetek, az még inkább, hogy már reggel felturbózzátok a szervezeteteket! De ki mondta, hogy, ami egészséges az nem lehet finom és édes?

És kimondta, hogy az egészséges reggeli csak rostokból és tojásból állhat?

SENKI! Én viszont most azt mondom, kezdjétek a reggeleket egy nagyon finom banános desszerttel.

Akkor álljatok neki, ha van egy kis extra időtök, mielőtt suliba vagy munkába indultok.

Mindenki orrát elcsábítja majd a banán és vanília illat reggelente.

Tovább 

 

network.hu

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült krumplit nagyon szeretem. És nagy néha azért bűnözni is lehet - ha pedig már ezt tesszük, együk a legjobb változatot! :)

 

hozzávalók / 3 adag
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg sertészsír (valójában marhazsír, de nem találtam az alapanyagok között)
elkészítés
  1. A krumplikat megmossuk.

Tovább 

network.hu

 Soha nem értettük azokat az embereket, akik utazásaik közben a hazai ízeket keresik, és nem próbálják meg felfedezni egy-egy országnak, városnak a különlegességeit. A mai posztot nekik is ajánljuk, hátha kedvet kapnak a felfedezéshez, akik pedig eleve nyitottak, azok reméljük, találnak jó ötleteket benne. Jöjjön öt város, és a különlegességeik!


Hanoi

A vietnami város (miként maga az ország is) az utcai kajákról híres, és bár európaiként kell egy kis nekigyürkőzés, de bátraké a szerencse, illetve ebben az esetben a gasztronómiai élmény.

Tovább 

network.hu

 Kecelen ezt a kalácsot eszik szüretkor a szőlőben. Édesen is készíthető, akkor a töltelékbe só helyett cukrot keverjünk.

 

 

hozzávalók / 6 adag
Tésztához
  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet 
  • 10 dkg sertészsír (vagy más zsiradék)
Kenéshez
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál 
  • 1 dkg sertészsír (olvasztva)
elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt. A kézmeleg tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (felhabosodni), 5-10 percig.

Tovább 

network.hu

 Azzal nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy se az általunk ismert francia krémesnek, se a francia salátának semmi köze sincs a fanciákhoz. Ettől függetlenül én gyerekkoromban kifejezetten szerettem a francia krémest, főleg a karamelles fedőlapját (tényleg azt miért nem árulnak külön??? - piaci rés!), de pl az alján a szétázott, elvághatatlan tészta réteget mindig ott hagytam. A krém meg általában olyan gumis a zselatintól, hogy a kocka álljon, mint a "tudjuk mi a tudjuk hol", hogy a fogyasztása közepesen nagy élmény (legalábbis nekem, legalábbis mostanra).

Tovább 

network.hu

 Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy paleo változatot!


Paleo meggyes-diós csók
Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 150 g darált dió
  • 30 g Dia wellness 1:4 édesítő porrá őrölve
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 50 g magozott megy
Az édesítőt jól elkeverjük a dióval és vaníliával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diós egyveleget és jól összedolgozzuk.

Tovább 

network.hu

 A konyha néha egy bosszantó hely, mert van úgy, hogy kiszámíthatatlan, több készségre van szükség, vagy túl időigényes. Ne bosszankodj, megmutatjuk hogyan lehet könnyebb!

Hidd el, még a legtapasztaltabb szakácsok is bakiznak, hiszen ők sem ismerhetnek minden fortélyt. A következő 7 gyors és igazán egyszerű trükk az ő segítségükre is lesz, amikkel még több időt spórolhatunk a konyhában – a hozzávalók és alapanyagok maximális kihasználásával.


1.

Szeretnél egyszerre többféle csokoládét megolvasztani?

Tovább 

network.hu

 Ha úgy érzed, ideje kitakarítani a spájzt, fogadd meg tanácsainkat. Így a végeredmény tökéletes lesz.

1. Felülről lefelé haladva ürítsd ki és töröld le a polcokat. Ehhez használhatsz bolti fertőtlenítőszert, de ecetes oldatot is. A foltokat szódabikarbónába mártott nedves kefével a legkönnyebb lesúrolni.

2. Ha füstölt húsfélék is lógtak a kamrában, szedd le és zsírtalanítsd, fertőtlenítsd a rudakat, kampókat.

3. Tisztítsd meg az ablakot vagy a szellőzőt, ha kell, cseréld le a szúnyoghálót.

Tovább 

network.hu

 Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat után a kukába. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni - ráadásul így a környezetért is tettünk valamit!

Maradék tojás

Ha marad egy kis tojássárgája vagy fehérje, ne nyissuk fel azonnal a kuka fedelét, mondván: ez már úgyis kevés bármihez is! A tojássárgája napokig eláll a hűtőben, csak egy kis vizet kell ráönteni, a fehérje pedig remekül fagyasztható!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Turos_palacsinta_annatol_2192024_1415_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu