Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

Hozzávalók:
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 ek zsír
  • 1 dl száraz rozé bor
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 3 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint só

 

Elkészítése:

A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig.

Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom.

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 4 adag

 

 

 

elkészítés
  1. A csokis kekszet elmorzsoljuk, esetleg ledaráljuk. Összegyúrjuk a Nutellával.
  2. Kis golyókat formázunk belőle (kb. 15 db lesz).
  3. Az étcsokoládét megolvasztjuk. A pálcákat belemártjuk az étcsokoládéba, majd a golyókba nyomjuk őket, és megvárjuk, amíg megdermed (így nem fog leesni a golyó a pálcáról).

Tovább 

 

network.hu

Kicsit időigényes süti, de nagyon finom! Ez garantáltan percek alatt el fog fogyni. És persze egyszerű az elkészítése is!

 

Elkészítés:

1.  Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg.

2.  Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre.

Tovább 

 

network.huNagyszerű recept, melyet nap bármelyik szakaszában lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatunk!

 

  •  1 avokádó
  • kevés olívaolaj
  • friss korianderzöld
  • 1 chili vagy más csípős paprika
  • 1 kanál tejföl
  • 1 citrom
  • só, bors
  • pici kanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék napraforgómag
  • 1 szelet rozskenyér

 

 

Elkészítése: az avokádót vágd félbe, majd kanállal vájd ki a héjából a gyümölcshúst. Vágd apróra, és locsold meg a citrom felének levével.

Tovább 

network.hu

Ünnepi alkalomra vagy csak úgy, amikor szeretnénk kifejezni szeretetünket.

A szív motívumban minden benne van.

Miért ne készíthetnénk szeretet tortát!

 

Annyira aranyosan néz ki ez a torta, hogy szívünk szerint fel sem vágnánk.

Most megmutatjuk hogyan készíthető egyszerű recepttel szíves sajttorta. Azért, hogy a színek még kontrasztosabbak legyenek, csokoládés kekszből készítjük a tésztát sütés nélkül.

Süteménykészítésre és díszítésre fel!

Tovább 

network.hu

 Vanília- és csokipudingot készíteni házilag körülbelül öt perccel tart tovább, mint bolti pudingporból megfőzni. És hogy miért érdemes a zacskós változatot hanyagolnunk? A bolti változatnál is – akárcsak a házinál – az alap a kukoricakeményítő. Ehhez a zacskós vaníliapudingoknál aromát adnak még és színezékeket, hogy szép színű és vanília ízű pudingot tudjunk készíteni. A zacskós csokipudingba szintén kerül aroma, biztos, ami biztos, a színezést azért kakaóporral megoldják.

Tovább 

network.hu

 A mai vacsoránk tulajdonképpen egy felturbózott rizses hús lesz, a spanyolok jellegzetes rizsétele. Az autentikus paella egyetlen nélkülözhetetlen hozzávalója a rizsen kívül a sáfrány, ettől kap sárga színt és finoman fűszeres ízt.

 

Csirkés paella

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell, csíkokra vágva (készíthetjük egész csirkecombokkal is)
  • 5 dl húsleves
  • 20 dkg klasszikus rizs
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kisebb üveg zöldborsókonzerv (friss is lehet)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 kk.

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 4 adag

 

 

elkészítés
  1. A tojások habját felverjük, ezúttal nem kell ambícionálni a kemény habot!
  2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet - innen már fakanállal dolgozunk!
  3. Az olvasztott vajat és az instant kávét is egyszerre hozzákeverjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon finom lehet ez a desszert! Nekem is tetszik!

Tovább 

network.hu

Szerintem ezzel mindenki találkozott már.

Párbeszéd anyukám és köztem:

- Anyuci, hogy készül a sztrapacska?

- A krumplit meghámozod, lereszeled, üss hozzá tojást, majd önts hozzá annyi lisztet, amit felvesz.

- Ok,ok, de mégis mik az arányok. Mennyi krumpli kell hozzá?

- Jaj, édes lányom, ne fárassz már ilyen kérdésekkel. Hát a nagy lábost rakd tele.

- …

Szóval ilyen és ehhez hasonló segítséget szép számmal kaptunk már otthonról. Ettől a falnak tudok menni, és nincs más megoldás, minthogy nekiálljak tesztelgetni az arányokat, hogy pontos feljegyzést készíthessek róla.

Tovább 

Lengyel sörleves / Magyar konyha 1998.
--------------------------------------------------
Hozzávalók:
7,5 dl könnyű, világos sör, 5 dl víz, 2-3 szegfűszeg, egy kevés fahéj, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 8-10 dkg cukor.
Betétnek: sajt-vagy pirított kenyérkockák.

A sört a vizet, a fűszereket felfőzzük. A nem túl hideg tejfölt, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy edényben összekeverjük, hogy azután a forró sörlevet behabarhassuk. Sajtkockákkal, vagy vajban pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu