Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

Hozzávalók: 1-2 db patiszon, só, 30 dkg sajt, tojás, prézli, liszt

 

Elkészítése: megtisztítom, kimagozom, felszeletelem a patisont, majd másfél órán hagyom lesózva állni. Ezután a tojásba teszem a sajtot és mint a rántott finomságokat bepanírozom bundába, majd forró olajban kisütöm.

Ha később is szeretnék enni belőle nem szabad mikróba tenni mert levet enged, tehát vagy hidegen vagy egy picit újból átsütöm.

 

Jó étvágyat! Angi

 

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 15 éve

nagyon finom valoban ,mi is nagyon szeretjuk de mindenfele zoldseget is rantok,padlizsant,fozotokot,cukkinit,....sargarepa,hagyma,paprika es az elobb felsoroltakat julienre vagom,aztan suru palancsitatesztat keszitek beleforgatom es beleszotyogtatom a forro olajba.rokfortos yoghurt ontettel szeretem a legjobban.de lehet paradicsom purevel pikansan de akar foghagymas majonezzel is nagyon kiraj kaja ugy masodik fogasnak mint vacsoranak is.

Igazi hétvégi finomság ez a pestos szűzérme, amihez sült ceruzababot készítettem kötetként. Most a ceruzababot frissen is meg lehet ráadásul venni, így érdemes ilyet készíteni. Nagyon finom, és ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető.

Recept itt olvasható:

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Guszta a kép! Mondjuk én szűzérme helyett inkább marhahússal próbálnám, nem vagyok egy "disznós" típus:) Szerinted milyen lenne marhával?

 

A héten én is főztem lekvárt kajszibarackból. Szerintem ebből lehet a legfinomabb baracklevárt főzni. Most mézzel, kakukkfűvel és mállak készítettem. Illetve készítettem diabetikus lekvárt is xilittel. De ez a mákos citromfüves valami csodás lett.

Recept itt olvasható:

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Érdekes kombináció, a mák biztos kellemes ízt ad neki. Honnan jött az ötlet?

 Tarator - Bolgár uborkaleves

15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Nyáron valószínűleg elég kevés háziasszonynak van kedve a forró tűzhely mellett állni és főzőcskézni. A bolgár gasztronómia tud valamit, hiszen egy egyszerű, hidegen készíthető, hűsítő levest esznek nyáron, amelynek neve tarator.

A tarator, azaz a bolgár uborkaleves finom ízével nem telít el, sőt, egyenesen frissít és egyes régiókban még jeget is tesznek bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 nagy kígyóuborka

5 dl hideg zöldségalaplé

5 dl hideg joghurt (a folyékonyabb fajtából)

2 gerezd fokhagyma

3 ek darált dió

ízlés szerint kapor

2-3 szál karikára vágott újhagyma

só, frissen őrölt bors, olívaolaj

 

Az uborkát magozzuk ki, kockázzuk fel és tegyük egy turmixgépbe.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 15 éve

Köszönöm ez tényleg finom lehet ki is fogom próbálni.

Tovább 

 Mirindás Túrós

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

MIRINDÁS TÚRÓS         

 

TÉSZTA

6 db     tojás                      

6 e.k.   porcukor

1 dl      étolaj

4 e.k.   liszt

2 e.k.   kakaó

1 cs     sütőpor

 

KRÉM  I.:

25  dkg   ráma

20  dkg   porcukor

25  dkg   túró

   cs     vaniliás cukor

 

KRÉM II:

6 dl    mirinda

2 cs    vanilia puding

 

Pudingot a mirindába főzzük

 

A tésztát piskóta szerint sütjük,

Utána rátesszük a túrókrémet ,

Majd a mirindás krémet.

Tovább 

 Mirindás Túrós

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

MIRINDÁS TÚRÓS         

 

TÉSZTA

6 db     tojás                      

6 e.k.   porcukor

1 dl      étolaj

4 e.k.   liszt

2 e.k.   kakaó

1 cs     sütőpor

 

KRÉM  I.:

25  dkg   ráma

20  dkg   porcukor

25  dkg   túró

   cs     vaniliás cukor

 

KRÉM II:

6 dl    mirinda

2 cs    vanilia puding

 

Pudingot a mirindába főzzük

 

A tésztát piskóta szerint sütjük,

Utána rátesszük a túrókrémet ,

Majd a mirindás krémet.

Tovább 

Hőségben fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk. Víz, ásványvíz, tea, gyümölcslé (fröccs...:)

Néhány üdítő, hűsítő italrecept a forró napokra:

 

Gyömbérsör (alkoholmentes)

network.hu

Lassi (indiai joghurtital)

Sinh To Bo (vietnami avokádó turmix)

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Érdekes receptek, sokkal jobbak, mint a szokásos citromos hidegvizem :)

A gyerekeim szeretik a gombócot, viszont én igyekszem mindig kicsit másképp készíteni nekik. Többnyire kukoricadarásan készítem, viszont most a hagyományost kevertem ki egészségesebbre. Friss gyümölccsel, házi tejföllel nagyon finom volt.

Recept itt olvasható...

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Biztos nagyon finom, ki fogom próbálni. Jó ötlet, hogy nem zsemlemorzsába kell . Én eddig a még egyszerűbb, kukoricadarásat csináltam, mert nagyon gyorsan elkészül és finom.

Fél liter tejbe 8 evőkapnál kukoricadarát megfőzök, izlés szerint cukrot bele és vaniliacukrot, pici sót, majd lekapcsolod alatta a gázt és még forrón hozzákeversz 25 dkg. túrót. Kicsit hűl és lehet formázni, majd olaj nélkül piritott zsemlemorzsába forgatni. Vagy még jobb a fent leirt korpás.

Tegnap a közértben majd elájultam, amikor a kasszánál előttem egy fiatal férfi vett egy írdatlan nagy doboz barackkonzervet. Hiszen mindenhol kapható friss barack is. Akkor meg miért kell konzevrezni?

Mi annyira imádjuk a barackot, hogy mostanában minden ebből készül. Persze esszük magába is, a kicsik egy ültő helyükben megesznek 1 kilót is.

Hoztam viszont most egy nagyon könnyű, és gyors barackos ételt, szerintem sokan ismeritek. Barackos-füstölt sajtos csirkemell....hát friss barackból nekem jobban izlik, igaz így nem olyan édes, mint a cukros konzervből, de legalább friss.

Utolsó hozzászólás

Balog Luca üzente 15 éve

A konzervek nem egészségesek, cukros, oxidos lében ázó sápadt gyümölcsök...Néha, pl télen jól jön, de ha van friss, akkor szentségtörés :)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2199384_5144_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu