Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25050 fő
  • Képek - 8756 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

 AnTBRwDEai

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

ENVAdQ https://www.genericpharmacydrug.com

Utolsó hozzászólás

Sárkány Judit üzente 10 éve

Nagyon elgondolkodtató a cikk. A városlakók biztosan sokkal több élelmiszert dobnak ki. A szuprmarketek ösztönöznek a vásárlásra. Sokszor túlvásárolja magát az ember és néhány napig eltartható termékek jórésze a kukában végzi. A felfújt péktermékek gyorsan kiszáradnak. Persze a kukaturkálók számára, ezek még felhasználhatók és ők jönnek rendszeresen.
Falun persze más a helyzet. Már, ahol még tartanak állatot, ott nem vész kárba semmi.
Itthon a 80-as években munka után, hétvégén sokan hobbytelkeken kertészkedtek és megtermelték a család számára szükséges gyümölcs, zöldség nagy részét. Mamár elhagyott telkek sorakoznak a határban. Elkényelmesedtünk vagy túlhajszoltak? Kevesen fognak bele a saját élelmiszer előállításába.
A jövőben, ahogy emelkednek az élelmiszerek árai és az előállítók minél több ,,olcsósító" ugyanakkor eltarthatóság növelő szert alkalmaznak majd-ami már szinte nemis tekinthető élelmiszernek-, akkor értékeljük majd a termőföldeinket. Persze, ahhoz tényleg kellenek majd a robotok, mert már ma sem akar ,,földet túrni "senki.

 Amit nem tudtál az olívaolajról

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Az olajfa bogyójából nyert olívaolaj kedvező élettani hatásait már az ókorban is ismerték. Ma már egyre több konyhában állandó alapanyag.

 

Annak idején még nem tudományos kutatások sora, hanem a hétköznapi tapasztalat igazolta, hogy ebben a növényi zsiradékban a szervezet számára hasznos anyagok sokasága található. 

Ma már laboratóriumi vizsgálatok támasztják alá, hogy az olívaolaj a szervezet számára fontos esszenciális telítetlen zsírsavakat (linol-, linolén- és arachidonsav), természetes antioxidánsokat (E- és K-vitamin), valamint az izomsejteket erősítő és a reumás ízületi bántalmak, gyulladások ellen ható növényi anyagokat (polifenolok és tokoferolok) tartalmaz. 

A termés sajtolásával kinyert étkezési olaj gyorsan felbomlik, vagyis nem terheli meg az emésztőrendszert.

Tovább 

 

network.hu

Mórahalom - Tavasz óta foglalkozik fürjekkel a mórahalmi Szablár Gábor. A fürjtojás egészséges, a madárból pedig finom leves készül.

 

Közel 350 fürj csipog egy Mórahalom-közeli tanya melléképületében. Szablár Gábor idén tavasszal kezdett el foglalkozni a madarakkal. – Egy ismerősöm dicsérte a fürjeket, gondoltam, belevágok. Még gyerekcipőben jár a dolog, de látom benne a lehetőséget – mondta a fiatalember, aki 2012-ben pályázott a fiatal gazdák induló támogatására.

Utolsó hozzászólás

Hajdu Palné üzente 10 éve

Nagyon tetszett a cikk! Ezeket a kis madarakat télen fűtött helyen kell tartani Ugye? Hobbiból is lehetne párat tartani? É hogyan tudni meg melyik a kakas, melyik a tojó? Köszönöm.

Tovább 

network.hu

Napi fél konzerv paradicsom megvédi a bőröd DNS-ét, akár már egy hét rendszeres fogyasztás után is. Ebben van bőven!


Napi fél konzerv paradicsom megvédi a bőröd DNS-ét, akár már egy hét rendszeres fogyasztás után is. Ebben van bőven!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

Tápérték: 505 kcal, 16 g fehérje, 44 g szénhidrát, 1 g zsír

 

Hozzávalók:

 

1 hagyma

 

1 gerezd fokhagyma

 

napraforgó olaj

 

1 konzerv paradicsom

 

gyömbér

 

kurkuma

 

fél konzervnyi csicseriborsó

 

egy marék rukkola

 

Elkészítés:

 

Melegítsd fel az olajat, nyomd bele a fokhagymát.

Tovább 

 Mikulásos pizza az új kedvenc

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

network.hu

Mikulásos pizza? Igen! Elképesztő dolgot találtak ki az olaszok, nekünk nagyon tetszik.

 

 

Az olasz Il Cucchiaio d'Argento Facebook csoport oldalán találtuk ezt az elképesztő Mikulásos pizzát! A recept gyakorlatilag hagyományos, olasz pizzatészta receptje, de ügyelni kell rá, hogy ne legyen túl sok benne az élesztő. Aztán ollóval megformálhatjátok a Mikulás szakállát, majd jöhet az ételfesték vagy paradicsomszósz, és kész is! 
Forrás: nlcafe.hu

 Bor és sajt receptek

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Kéksajtos rizottó

 

Hozzávalók 4 főre


30 dkg rizottó rizs
8-10 dkg kékpenészes sajt

1 fej liszaboni fehér hagyma
8 dkg 55%-os margarin
1 dl száraz fehérbor
1,5 liter alaplé (leszűrt húsleves)
6 dkg frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors

 

Elkészítés

 

A margarin felén üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és sóval, borssal ízesítjük, majd egy dl száraz fehérborral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott, húsleves alaplevet adunk hozzá.

Tovább 

network.hu

Kedves Network

 

Közösség!



Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.

 

Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.


 ELSŐDLEGES CÉLJAINK: 


- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.) 

- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elhízás elleni praktikák



3 hete csinálom a gyakorlatot a leírtak szerint, azóta 8 kg-ot sikerült fogynom úgy, hogy nem kell koplalnom. Érdemes kipróbálni!

 

Fizikai testi okai: A leggyakoribb oka a sok kalóriabevitel és a kevés mozgás. Létezik idegrendszeri betegségből (depresszió, neurózis, hisztéria, bulimia) származó elhízás is.

Utolsó hozzászólás

Braica Ilona üzente 10 éve

Ok es hol talalom azt hogy mitt kell tenni? Koszonom!

Tovább 

Tészta : 6 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.

6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.

6 tojásfehérjét felverjük

A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.

Túrókrém : 15 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg túrót és citrom lereszelt héját.

Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs.

Tovább 

Lepénykenyér, ami olyan, mint a tortilla

Hozzávalók

350 g finomliszt, 200 g rétesliszt, tengerisó, 1 lapos mokkáskanál sütőpor, 50 g olaj,

300 g langyos víz.

Elkészítés

A fél kiló lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval. 

Hozzáöntjük a vizet (a víz most nem éppen langyos, inkább kellemes meleg, kb. 30 fok körül), az olajat és a keverőgép spiráljával, alaposan összekeverjük.

Adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk 

(tehát összesen még 45-50 g).

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu