Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az olajfa bogyójából nyert olívaolaj kedvező élettani hatásait már az ókorban is ismerték. Ma már egyre több konyhában állandó alapanyag.
Annak idején még nem tudományos kutatások sora, hanem a hétköznapi tapasztalat igazolta, hogy ebben a növényi zsiradékban a szervezet számára hasznos anyagok sokasága található.
Ma már laboratóriumi vizsgálatok támasztják alá, hogy az olívaolaj a szervezet számára fontos esszenciális telítetlen zsírsavakat (linol-, linolén- és arachidonsav), természetes antioxidánsokat (E- és K-vitamin), valamint az izomsejteket erősítő és a reumás ízületi bántalmak, gyulladások ellen ható növényi anyagokat (polifenolok és tokoferolok) tartalmaz.
A termés sajtolásával kinyert étkezési olaj gyorsan felbomlik, vagyis nem terheli meg az emésztőrendszert.
|
|
10 éve | Csontos Gábor | 1 hozzászólás
Mórahalom - Tavasz óta foglalkozik fürjekkel a mórahalmi Szablár Gábor. A fürjtojás egészséges, a madárból pedig finom leves készül.
Közel 350 fürj csipog egy Mórahalom-közeli tanya melléképületében. Szablár Gábor idén tavasszal kezdett el foglalkozni a madarakkal. – Egy ismerősöm dicsérte a fürjeket, gondoltam, belevágok. Még gyerekcipőben jár a dolog, de látom benne a lehetőséget – mondta a fiatalember, aki 2012-ben pályázott a fiatal gazdák induló támogatására.
Napi fél konzerv paradicsom megvédi a bőröd DNS-ét, akár már egy hét rendszeres fogyasztás után is. Ebben van bőven!
Napi fél konzerv paradicsom megvédi a bőröd DNS-ét, akár már egy hét rendszeres fogyasztás után is. Ebben van bőven!
Elkészítési idő: 15 perc
Tápérték: 505 kcal, 16 g fehérje, 44 g szénhidrát, 1 g zsír
Hozzávalók:
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
napraforgó olaj
1 konzerv paradicsom
gyömbér
kurkuma
fél konzervnyi csicseriborsó
egy marék rukkola
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajat, nyomd bele a fokhagymát.
Mikulásos pizza? Igen! Elképesztő dolgot találtak ki az olaszok, nekünk nagyon tetszik.
Az olasz Il Cucchiaio d'Argento Facebook csoport oldalán találtuk ezt az elképesztő Mikulásos pizzát! A recept gyakorlatilag hagyományos, olasz pizzatészta receptje, de ügyelni kell rá, hogy ne legyen túl sok benne az élesztő. Aztán ollóval megformálhatjátok a Mikulás szakállát, majd jöhet az ételfesték vagy paradicsomszósz, és kész is!
Forrás: nlcafe.hu
Kéksajtos rizottó
Hozzávalók 4 főre
30 dkg rizottó rizs
8-10 dkg kékpenészes sajt
1 fej liszaboni fehér hagyma
8 dkg 55%-os margarin
1 dl száraz fehérbor
1,5 liter alaplé (leszűrt húsleves)
6 dkg frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A margarin felén üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és sóval, borssal ízesítjük, majd egy dl száraz fehérborral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott, húsleves alaplevet adunk hozzá.
10 éve | Klubkoordinátor Edit | 0 hozzászólás
Kedves Network
Közösség!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.
Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.
ELSŐDLEGES CÉLJAINK:
- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.)
- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !
10 éve | Marton Józsefné | 1 hozzászólás
Elhízás elleni praktikák
3
hete csinálom a gyakorlatot a leírtak szerint, azóta 8 kg-ot sikerült
fogynom úgy, hogy nem kell koplalnom. Érdemes kipróbálni!
Fizikai testi okai: A leggyakoribb oka a sok kalóriabevitel és a kevés mozgás. Létezik idegrendszeri betegségből (depresszió, neurózis, hisztéria, bulimia) származó elhízás is.
10 éve | Roth Fero | 0 hozzászólás
Tészta : 6 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.
6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.
6 tojásfehérjét felverjük
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.
Túrókrém : 15 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg túrót és citrom lereszelt héját.
Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs.
Lepénykenyér, ami olyan, mint a tortilla
Hozzávalók
350 g finomliszt, 200 g rétesliszt, tengerisó, 1 lapos mokkáskanál sütőpor, 50 g olaj,
300 g langyos víz.
Elkészítés
A fél kiló lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval.
Hozzáöntjük a vizet (a víz most nem éppen langyos, inkább kellemes meleg, kb. 30 fok körül), az olajat és a keverőgép spiráljával, alaposan összekeverjük.
Adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk
(tehát összesen még 45-50 g).
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás